İnternet

WordPress 3.9 Yayınlandı

17.04.2014

Olm 3 haftadır 3.8.1, 3.8.2, 3.8.3 versiyonları ardı ardına çıkmıştı güncelleme yapmaktan sıkıntı gelmişti şimdi de 3.9 versiyonunu çıkardılar. Smith kod adı da pek yaratıcılıktan yoksun :) Bakalım neymiş :

Dünyanın en çok kullanılan açık kaynak kodlu ve ücretsiz blog platformu WordPress güncellendi. 3.9 Smith sürümü yayınlanan yazılım, yeni sürümle birlikte özellikle görsel alanda oldukça güçlendi. Böylece, içerik yönetimi açısıdan önceki sürümleriyle beğeni toplayan WordPress'in nispeten daha zayıf noktalarından biri olan görsel içerik düzenleme kısmı da elden geçirilmiş oldu.

WordPress ana sayfasından yapılan açıklamada, adını Amerikalı ünlü caz sanatçısı Jimmy Smith'ten alan yeni sürümün daha pürüzsüz bir medya düzenleme deneyimi sunduğu belirtiliyor. WP 3.9 Smith sürümünde güncellenen görsel editörün hızı, erişebilirliği ve mobil desteği optimize edilmiş durumda. Verilen bilgilere göre, artık görsel editörün içine Word ve benzeri kelime işlemcilerden kopyala - yapıştır yöntemi ile doğrudan içerik eklenebiliyor.

Yeni sürüm ile birlikte görsel düzenleme araçları da yenilenmiş durumda. Kırpma ve döndürme araçlarına daha çabuk erişim sunulurken, imajların doğrudan editörün içerisinde boyutlandırılması da artık mümkün. 3.9 Smith ile birlikte editöre görsel eklemek ise bugüne kadarki en kolay haline ulaşmış. Artık görseller bilgisayarın masaüstünden editörün içine sürükle-bırak yöntemiyle eklenebiliyor.

Yeni sürüm ile birlikte galeri önizlemeleri, canlı widget ve header önizlemeleri, ses - video ekleme ve yeni tema tarayıcı gibi yenilikler de bloggerların beğenisine sunuluyor.

http://wordpress.org/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz