Spor

NBA’de Konferans Finalleri Başlıyor

18.05.2014

Eveet yaklaşık 3.5 saat sonra NBA'de konferans finalleri Miami Heat - Indiana Pacers maçı ile başlayacak. Finallerden önceki son ayak olan konferans finalleri değerlendirmesini bir de benden dinleyin :)

Miami Heat - Indiana Pacers

Walla arkadaş Miami bildiğin parçalaya parçalaya geldi buraya kadar ve artık belli, oturmuş bir sistemleri var. LeBron James bu sene daha istekli oynuyor ve kolay kolay dağılmıyor. Kesin olarak mental destek görmüş diyorum ben çünkü geçen senelerde dağıldı mı toparlayamıyordu. Dwyane Wade de şutları sokuyor bu playofflarda ama hadi bakalım. Miami'nin saha avantajına sahip olmaması zorlayabilir.

Indiana Pacers tam bir saatli bomba ama ne zaman patlayacak bilemiyorsun. Bence NBA'deki en iyi ilk beşe sahipler. Bütün pozisyonlarda çok iyi adamları var ve Paul George coşmuş durumda bu sene lakin Paul George daha bu seviyelerin adamı değil, iyi bir baskı (ki dış baskıyı en iyi uygulayan takımlardan biri Miami) George'u sindirebilir. Indiana ilk turda zorlandı ama ikinci turda rahat bitirdiler o sebeple yorgunluk problemi yok. Ben ilk maçı Indiana alırsa seriyi alacak diye tahmin ediyorum ama Indiana'ya hiç belli olmuyor çok acaip maçları alabiliyorlar veya verebiliyorlar.

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder

Spurs makinesine karşı Thunder enerjisi. Thunder'ı Clippers'a elenir diye tahmin ediyordum ama Clippers elindeki maçı verince (daha önce OKC'nin elinde olan maçı akmayı bilmişlerdi aslında) patladılar ve bir sonraki maçta dağıldılar. Thunder çok ilginç bir takım hakkaten. Baktığın zaman 2 kişinin üzerinden dönen hücumlar, Westbrook'un abuk subuk şut denemeleri falan görüyorsun ama dehşet bir hücum güçleri var. Gavura saldırır gibi saldırıyorlar ve çok çabuk havaya girebilen bir takım. Eğer Durant ve Westbrook günlerinde olursa Spurs'ü rahat geçerler diye tahmin ediyorum.

Spurs tarafında işler her yıl olduğu gibi aslında. Mükemmel bir sistem oyunu seyrediyorsun ve yıldızlar yalnızca ortaya çıkmaları gerektiği zaman çıkıyorlar, işlerini yapıp sisteme geri dönüyorlar. Tony Parker coşmuş durumda yalnız, akıllara zarar hücum ediyor bu sene. Fransa Basketbol Takımı'na Avrupa Kupası'nı neredeyse tek başına kazandırdı ve NBA'de de Spurs'e şampiyonluğu tek başına getirebilecekmiş gibi oynuyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz