Spor

Steve Ballmer Clippers’ı Satın Aldı

31.05.2014

Wayyanasını yeaaaa!

Renkli ve enerjik kişiğiliğiyle teknoloji dünyasına damga vuran Microsoft'un önceki CEO'su Steve Ballmer, sakin bir emeklilik hayatı sürdürmeme konusunda kararlı görünüyor. Eski CEO, teknoloji dünyasından spor dünyasına hızlı bir geçiş yaparak NBA takımlarından Los Angeles Clippers'ı satın aldı. Bu satın alım için büyük bir servet ödeyecek olan Ballmer, aynı zamanda NBA tarihinin en yüksek bedelli alımlarından birini gerçekleştirmiş oldu.

Satın alıma yönelik dün ortaya çıkan dedikodular bugün doğrulandı ve teklif bedelinin 2 milyar dolar olduğu açıklandı. NBA onayının gelmesi ile birlikte bu rakam, lig tarihinde yeni bir rekor olarak kayda geçecek. Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin bir önceki en yüksek rakamlı satışının 550 milyon dolarlık bütçeyle Milwaukee Bucks takımına ait olduğu belirtiliyor.

Steve Ballmer'ın NBA takımlarına olan ilgisi yeni değil. Geçtiğimiz yıl, kendisinin de içinde bulunduğu bir grup, Sacremento Kings için teklifte bulunmuş ancak takımı Seattle'a taşıma planı nedeniyle anlaşma kabul edilmemişti. Ballmer'ın Clippers'ı başka bir şehire taşıma düşüncesi ise olmadığı belirtiliyor.

Satın alım sürecinin ilginç iddialarından biri de Macrumors sitesinden geldi. Site, Facebook grubu üzerinden paylaştığı durum güncellemesinde, Los Angeles Clippers için daha önce teklif verenlerden birinin de Steve Jobs'ın eşi Laurene Jobs olduğu ancak Ballmer'ın teklifinin daha yüksek olduğunu açıkladı.

Bakalım Steve Ballmer, Microsoft CEO'luğunda olduğu gibi Los Angeles Clippers patronluğunda da adından sık sık söz ettirecek mi?

Zaten Los Angeles Clippers takımının birine satılması için baskı vardı hacıt. Bilmeyenler için Clippers'ın eski sahibi olan Donald Sterling, ırkçılık yaptığı belli olan tapeler (evet tapeler :) sonucunda NBA'den baya sağlam ceza almış ve takımını satması için zorlanmıştı.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz