Spor

NBA Finallerinde Kırılma Noktası

12.06.2014

Bu gece bizim saatimizle sabaha karşı 04:00'da oynanacak olan NBA Final Serisi 4. maçı kırılma noktası olarak tanımlanabilir.

Eğer bu maçı San Antonio Spurs alırsa seride 3-1 öne geçmiş olacak ki ondan sonra Miami için şampiyonluk hayal olur diyebiliriz. Spurs gibi bir takımı 3 maç üst üste yenmek çooook zor bir olay.

Eğer bu maçı Miami kazanırsa seride durumu 2-2 eşitliğe getirecek ki bu da sonrasında neler olacağı muamma demek oluyor yani eşitlik durumunda iki taraf da şampiyon olma konusunda eşit şansa sahip olacaklardır. 

Bence Spurs, Miami'nin 3. çeyrek savunma dozajını maksimuma çıkarma stratejisine karşı son maçta olduğu gibi ilk 2 çeyrekte farkı açmak için oynamaya çalışacaktır. Yalnız son maçta ilk yarıda çılgınlar gibi şut sokmuşlardı bu sefer şutların girmeme ihtimali oldukça yüksek. Miami tarafında da artık 3. çeyrek olacaklar belli olduğu için bu stratejiyle biraz oynayıp savunma dozajını ilk 2 çeyrekte bazı zamanlar artırma yoluna gidebilirler veya fark çok açılmamış olursa son çeyreğe saklayabilirler savunma silahını.

Her durumda son çeyreğe nasıl bir skorla girileceği çok önemli. Spurs son çeyreğe 10 sayı farkla önde girebilirse bırakmaz diyorum ama bunun tersi durumda yani Miami 10 sayı önde girerse kesinlikle bırakmaz diyorum :)

Benim son görüşüm Miami'nin bu gece Spurs'ü perişan edeceği yönünde açıkçası. Bence ilk çeyrekten itibaren maksimum olmasa da normalden yüksek bir savunma temposuyla başlayacaklar ve maçın başında farkı açmaya çalışacaklar. Spurs takımı çok gözü korkan, kolay dağılan bir takım değil o yüzden neler olacağını kestirmek zor ama Miami'nin varını yoğunu bu gece ortaya koyacağı kesin galiba sanırsam :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz