3D, Teknoloji

ETH Zurich, 3D Animasyon Olayını Coşturmuş

29.06.2014

3D işiyle uğraşanlar bilir, bir modeli hareketlendirmek için o modele uygun bir kemik sistemi yaparsınız (3DS Max için IK Solver) ve bu kemik sistemini hareket ettirdikçe modeliniz de buna uygun olarak hareket eder. İşte ETH Zurich firması ve Autonomous Systems Lab (ALS) bu kemik sistemini bir makete bağlayıp o maketin hareketlerini 3D programa gönderen bir kontrolcü geliştirmiş.

characterinput

Normalde uzun zaman alan kemik animasyonu işlemini video'dan da görebileceğiniz üzere baya bir kolaylaştıran sistem daha çok gerçek bir modelini bulamayacağınız organik objeleri hareketlendirmek için yapılmış. Mesela bir insan animasyonu için artık üzerine alıcılar bağlanmış birinin hareketleri aynen bilgisayar ortamına aktarılabiliyor (motion capture) ama resimdeki örnekte de olduğu gibi bir filin hareketlerini motion capture tekniği ile almak oldukça zor bir işlem (hem fil bulmak zor, hem file alıcıları bağlamak zor hem de filin istediğin hareketleri yapması zor :)

Firmanın yaptığı kontrolcünün güzel tarafı modele göre ayarlanabiliyor olması. Yani mesela filin hortumu için parça ekleyebiliyor veya kanatları olan bir obje için ayarlama yapabiliyorsunuz.

Üzerinde halen çalışılan sistem 3D yazıcı ile hazırlanmış. 25 adet önceden hazırlanmış model desteği ile geleceği belirtilen sistemi buyrun izleyin :

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz