Spor

ve LeBron James Cleveland’da

11.07.2014

Hacı aslında dünün haberiymiş bu ama ben yeni gördüm yeaaaa... NBA'in şu andaki tartışılmaz ama belki de tüm zamanlardaki en iyi oyuncusu LeBron James (ben de Jordan hayranıyım hacı ama işte gerçekler acıdır) Cleveland Cavaliers takımına geri dönme kararı almış. 

www.vox.com diye bir sayfa bu tercihi güzel bir şekilde 5 ana maddeye bölmüş en İngilizcesinden ve bunlar üzerinden gideceğim ben de :

Cavaliers en az Heat kadar iyi bir takım : Doğrudur abi Cleveland LeBron gittikten sonra dibi gördü ama sonra gayet güzel toparladı takımı. Kyrie Irving gibi muhteşem bir oyun kurucuları var ve gayet gelecek vadeden oyuncuların yanında deneyimli bir LeBron'la taş gibi bir takım olacaklardır bence. LeBron James'in liderliğini kabul edecek bir takım olacak öncelikle.

LeBron Ohio'a derinden bağlı : LeBron sınırlı serbest olduğu anda eşi Ohio için "sonunda dönüyoruz" tadında bir tweet atmıştı zaten her şeyi belli eden. LeBron, Cleveland'a çok yakın olan Akron'da büyümüş ve eşi Ohio'lu e artık daha ne olsun :)

Doğu Konferansı batıya göre çok daha kolay : E şimdi Batı'da o kadar zorlu takımla playoff'larda uğraşmak gayet büyük salaklık olur Doğu'da oynamak varken. Bu yüzden Batı'da bir takıma ben de gitmek istemezdim.

Atlanta Hawks takımını kimse sevmiyor : LeBron'un Atlanta'ya gitme olasılığına dair muhabbetler dönmüş ama pek sevilen bir takım olmadığından bahsedilmiş Atlanta Hawks'ın.

LeBron Cleveland'da şampiyon olursa bir kahraman olacak : İşte bak bu çok doğru, mesela bir Chicago alsa LeBron'u hep Jordan'ın gölgesinde kalacak ama yıldızının parladığı Cleveland'da şampiyon olursa o şampiyonluk tamamen kendisine ait olacak. Miami'de Wade ile beraber anılmaktan da sıkılmış olabilir açıkçası ve Kyrie Irving bir Wade olmadığı için kafası daha rahat olacaktır.

lebron-coming-home

Ekşisözlük'de atıp tutmuşlar LeBron'un Cleveland kararı için çok şaşırtıcı geldi bana. Dağılan gemiyi ilk terkeden oldu falan olm bu neyin kafası la? Bir kere adam nereye gitse bok atacaksın çünkü nefret ediyorsun adamdan. Ben bir basketbolcudan neden nefret edilir onu da anlamam. Adam istediği takıma gider istediği gibi oynar bunu bu kadar eleştirmenin bi anlamı yok ki. Adamın zamanında terkettiği takım o gittikten sonra lig sonuncusu olmuş ki bu takıma final oynatabilecek kadar büyük bir oyuncu LeBron James. Ligin ortalarındaki Miami'e gelmiş 3 senede 3 final oynatmış ve bunlardan 2'sini şampiyonlukla bitirmiş e daha ne yapsın abi bu adam? Jordan'ın liderliği, kazanma hırsı yok deniyor ama onlar da olsa zaten yanına 3 kişi daha ver yine de alır NBA şampiyonluğunu bırak biraz eksiği olsun yani adamın.

Sonuç olarak bence akıllıca bir karar vermiştir ve Cleveland'ı izleyeceğim takımlar arasına sokmuştur kendileri. Abi adam öyle bir oyuncu ki gideceği takım ne olursa olsun şampiyonluk potasına sokuyor takımı ve bunu şu an NBA'de oynayan başka hiçbir oyuncu için söyleyemiyorsun. En yakını Kevin Durant ama o da takımın kaderini değiştirebilir mi tartışırsın ama LeBron için kesin olarak değiştirecektir diyebiliyorsun.

Son olarak Jordan efsanesi olmasaydı belkim Chicago'a gelirdi de manyak bir Chicago Bulls seyrederdik ama kısmet değilmiş :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz