Oyun

PSN Hack Davası Sonuçlandı

24.07.2014

2011 yılında yaşanan ve Sony'nin dehşet itibar kaybetmesine yol açan PlayStation Network'un hacklenmesi ve bütün kullanıcı verilerinin çalınması ile ilgili dava sonuçlanmış. Yalnız kim hackledi davası değil bu PSN'i hacklendiği için zor durumda kalan kullanıcılar ile Sony arasındaki dava ve sonuçları hack dönemindeki bütün PSN kullanıcılarını etkiliyor.

Öncelikle Sony, hack sürecinde PSN kullanan tüm kullanıcılara toplamda 15 milyon dolarlık içerik dağıtmayı kabul etti. 2011 yılında hack özrü olarak Sony'nin dağıttığı ücretsiz oyunlardan almamış kişiler (ben almıştım) Sony'nin belirleyeceği 2 ücretsiz oyuna sahip olabilecekler. Eğer kişi o dönem bedava oyun fırsatından yararlanmışsa (benim gibi) verilecek iki oyundan yalnızca birini seçebilecek. Ayrıca PS3 oyunu istemeyen kişiler için ücretsiz PSP oyunu veya 3 ay bedava PS Plus üyeliği seçenekleri de mevcut.

Yapılacak olan dağıtım belli bir bütçe ile sınırlı olduğu için ilk gelen alır sistemi kullanılacak yani dağıtım başladığı zaman hızlı olmalı bedava oyun isteyen bir oyuncu (tahminimce PS Plus üyeliği Sony'nin olduğu (yani ona bir ücret ödemediği) için bedava oyunlar sınırlı sayıda olur ama yetişemeyenlere de bedava PS Plus üyeliği verirler)

Hack sürecinde 2 doların üzerinde Playstation Store kredisi çalınan kişilere paraları iade edilecek.

Hack sürecinde Netflix veya Hulu Plus üyeliği olan kişilere bedava PS Plus üyeliği hediye edilecek (bu bizim ülkeyi ilgilendirmiyor)

Hack sürecinde özel bilgilerinin çalındığını kanıtlayabilen kullanıcılara 2500 dolara kadar tazminat ödenebilecek. Bu aslında kıllı bir olay Sony tarafı için de nasıl kanıtlayacan? :)

Sonuç olarak Sony gayet iyi yırtmış durumda bu hack işleminden ve artık millet PS4'e yönlendiği için PS3 content fiyatları falan zaten ucuzlamış durumda. 15 milyon dolar da Sony'e (özellikle iyi giden PS4 satışlarından sonra) koyacak bir rakam değil.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz