İnternet, Oyun

Twitch Telif Hakkı Yasakları ve Daha Beteri!

07.08.2014

Google'ın Twitch'i satın aldığı yönünde çıkan dedikodulardan sonra (ki gerçekten aldı sanırsam galiba) Youtube servisindeki telif hakkı değişiklikleri Twitch'e yansımaya başladı.

Twitch tarafından yayınlanan politika değişikliklerine göre Twitch'e ses tanıma sistemi ekleniyor. Audible Magic firmasının partnerliği sayesinde gelen bu yeni sistem ile yayınlarda telif hakkı olan müzikler kullanıldığı zaman yayının bütün sesi kesilecek. Bu sistem canlı yayında kullanılmayacak (şimdilik diyelim) ama yayını tekrar izleyenler telif hakkı olan müziklerin olduğu kısımları tamamen sessiz izlemek zorunda kalacaklar.

Ayrıca daha beteri geliyor! Artık Twitch'de yapılmış eski yayınları seyredemeyeceğiz! Bundan böyle eski yayınlar yayının izleyici sayısına göre 3 gün ila 14 gün arasında izlemeye sunulacak ve bu zamandan sonra artık izlenemeyecek. Twitch CEO'su Emmett Shear'ın yaptığı açıklamaya göre yalnızca Turbo üyeler 60 güne kadar eski yayınları izleyebilir olacak. Bu olay videolar sunucularda fazla yer tutuyor diye yapılıyor yalnız. Yani Google gerçekten satın almışsa veya alırsa yer problemi kalmayacaktır ve eskisi gibi geçmiş kayıtlara da ulaşılabilecektir zannımca.

Bu açıklamalardan sonra bana Twitch popülerliğini kullanıyor gibi geldi hacıt. Nasılsa bir tek ben varım bana muhtaç köpekler diyor haksız mıyım?! :) Şöyle bir gerçek var ki bu yeni dönemden sıkılan kullanıcılar başka arayışlara girecek ve Twitch'in rakiplerine gün doğacaktır. Hemen yapın bir servis ve paraya para demeyin! :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz