İnternet, Yazılım

Google Chrome 37, 64 Bit Sürümüyle Çıktı

27.08.2014

Eveet sonunda Chrome'un 64 Bit sürümüne release olarak kavuştuk. Ben de işleri güçleri Chrome ile yaptığım için beta halindeyken kullanamamıştım ama artık gönül rahatlığıyla kullanabilirim ki bu yazıyı da Chrome 37 64-bit ile yazıyorum.

Windows, Linux ve OS X için çıkmış olan Chrome 37, (64-bit versiyonu da haliyle) yazı tiplerinin görünümünü biraz değiştiriyor ve parola yöneticisini güncelliyor. Windows kullanıcıları için geliştirilmiş olan DirectWrite teknolojisi ile Chrome'un yazı tipi işlemesi gelişiyor ve sitelerdeki yazılar cillop gibi görünüyor. Sanırım bunun Windows'a özel olmasının sebebi DirectX kullanıyor olması (adında da Direct var ya hani :)

Her zaman olduğu gibi yeni sürümle beraber güvenlik güncelleştirmeleri yapılıyor ve açıklar gideriliyor. Ayrıca 64-bit sürümün daha hızlı, daha kararlı ve daga güvenli olduğu belirtlilmişti vakti zamanında. Bir de daha modern bir komut seti kullandığı için daha modern... :) Performans artışı %25 olarak belirtiliyor. Güvenlik konusunda da JIT Spraying gibi teknolojiler ile (bilmiyorum hacı aç bak Google'ı) daha bir güvenli daha bir coşkulu.

Şu linkten gönlünüzce indirebilirsiniz. 64 Bit için Download linkinin altında 64-bit için bir link daha var.

https://www.google.com/chrome/browser/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz