İnternet

Google’dan Haber Sitelerine Tarihi Ayar

17.09.2014

Walla helal olsun Google'a be! Paragöz maragöz diyoruz ama 1 günlüğüne de olsa Hürriyet, Milliyet, Habertürk, Mynet gibi gayet büyük (Türkiye'de büyük diyelim) haber sitelerine "işin bokunu çıkardınız düzgün çalışın" ayarı verdi.

Şimdi olan olayın detayı şöyle hacı, bu hurriyet.com.tr ve diğer bahsettiğim siteler SEO (Search Engine Optimization - Arama Motoru Optimizasyonu) çalışması adı altında sayfalarında "dizi izle, hd izle, recep ivedik, game of thrones izle" gibi abuk subuk haberler paylaşarak Google'da yapılan aramalardan kendilerine müşteri çekmeye çalışıyorlardı. Bakınız bir haber örneği şöyle mesela :

haber

 

İşte böyle haber değeri -20 olan ve insanların girdikten sonra "eeeeah bu ne be!?" dediği haberlerden dolayı Google efendi (master) dün tüm bu haber sitelerini sonuç sayfasından çıkardı. "Hürriyet" aramasında bile hurriyet.com.tr anasayfa ve altsayfalarından herhangi biri sonuçlarda görüntülenmedi ve Google'dan çıkmak neredeyse internetten çıkmakla eşdeğer olduğu için büyük zarar gördüler.

Bugün tekrar eskiye dönmüş halde gördüğüm sistem "uyarı" maksatlı bir günlük bir şeydi belli ki. Eh Google da bu sitelerden dehşet paralar kazanıyor, öyle "sen böyle böyle yaptın seni sistemden tamamen çıkarıyorum" demek kolay iş değil.

Bu ayar sonucunda haber sitelerinden sahte içerikler temizlenmiş görünüyor fakat hala internet çöplüğünde bu tür sahte içeriklerden çok fazla var. Bu konuda bize de görev düşüyor ve böyle içerikleri Google'a bildirmemiz gerekiyor. Şu sayfadan gayet Türkçe olarak bildirimlerinizi yapabilirsiniz :

https://support.google.com/legal/troubleshooter/1114905?hl=tr

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz