Oyun

Blizzard, Hearthstone’da Bot Kullananlara Ayar Verdi

28.10.2014

Hearthstone: Heroes of Warcraft oyununda bot kullanarak oyun kazanan binlerce oyuncuya Blizzard tarafından ayar verildi ve hesapları 2015 yılına kadar banlandı.

Bilmeyenler için Hearthstone bir kart oyunu oluyor ve elinizdeki kartları, kartların gücüne göre ve doğru sırada kullanmanız gerekiyor. İşte bazı çakallar bu güç ve sıra dengesini kendi belirleyen programlar (bot) kullanıyorlar ve kendileri yan gelip yatarken, bot onların yerine oyunu oynayıp levelleri toplayı toplayıveriyor.

Blizzard nasıl olup da bu bot kullanan tipleri tespit etti bilmiyorum amma baya bir kullanıcıyı 2015 yılına kadar uyarı olarak banlamış durumda. Eğer bu kullanıcılar 2015 yılında hesapları açıldıktan sonra da bot kullanmaya çalışırlarsa Blizzard kendilerine güzel bir veda öpücüğü verecek ve oyuna bir daha giremeyecekler.

Hemen her oyunda var bu tür olaylar hacı. Özellikle Call of Duty oyunlarında diğer oyuncuların konumunu gösteren, nişan almayı kolaylaştıran (her atış headshot) programcıklar var ki insanı oyundan soğutuyorlar.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz