Oyun, Yazılım

Denuvo DRM Koruması Kırıldı!

02.12.2014

Eveeet beklenen oldu ve FIFA 15, Lords of the Fallen, Dragon Age: Inquisition gibi oyunların kullandığı Denuvo DRM kırıldı.

Çinli crack grubu 3DM, 15 günlük bir çalışma sonucunda DRM'in 64 bitlik sürümünü kırmayı başardıklarını ve FIFA 15Lords of the Fallen ve Dragon Age: Inquisition oyunlarını crack olarak çalıştırmayı başardıklarını açıkladılar. Ayrıca bundan sonra Denuvo kullanan oyunların da kırılacağını belirttiler yani sistemin artık kendini güncellemesi mümkün değil.

Denuvo DRM, son zamanlardaki en etkin koruma yöntemiydi ve FIFA 15 çıktığı günden bu yana kırılmayarak gayet iyi orjinal satış rakamlarına ulaştı (daha FIFA 15'in crack'i çıkmadı bu arada) fakat orjinal kullanan oyuncuların hepsi bu DRM korumasından memnun değil. Birçok kullanıcı bu sistemin SSD'leri bozduğunu belirtmiş durumda (ben onlardan biri değilim) ve bazı durumlarda koruma sağlayacam diye sisteme fazlaca yük bindirdiğinden şikayetçiler.

Sonuç itibarıyle bu kadar göz önüne çıkmış ve crack grupları için challenge haline gelmiş bir sistemin kırılmama olasılığı oldukça azdı. Bu kadar süre dayanmış olması bile gayet başarılı bir sonuç bence. Bu arada yukarıda saydığım oyunlar için henüz crack çıkmadı ama yakındır çıkması. Olm ne adamlar var yaa nasıl çözdün anasını satayım? :)

GTA V'de de Denuvo kullanılacak söylentileri vardı, heralde bu saatten sonra kullanmaz adamlar ne gerek var sistemi yormaya boşu boşuna.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz