Teknoloji

LiveMap Navigasyonlu Kask

29.12.2014

Hacı adamlar hiç alakasız bir isim koymuşlar lakin ürün baya bi teknolojik güzel bir şey. LiveMap akıllı kaskları ile motor sürerkene kaskta bulunan ekrandan navigasyon bilgisini görebileceksiniz. Böylece ne olacak? Sankim bir GTA oynuyormuşsun hesabı :)

Rus LiveMap grubunun geliştirdiği sistem ön sipariş toplamaya başladı. Motosikletlerde navigasyon kullanımının zor olmasına dikkat çeken bu teknolojide, yol bilgisi sürücünün kaskındaki görüş alanına yansıtılarak gideceği yolu kolayca görebilmesini sağlıyor.

livemap_helmet_with_navigation

Kaskın içinde 2 adet 3000mAh batarya, navigasyondan sesli olarak faydalanmayı sağlayacak kulaklık, ışık sensörü gibi bileşenler bulunuyor (aha yukarıdaki resim). Projenin tamamlanması için kurulan sitede 300 bin dolarlık hedef koyulmuş durumda. 1500 dolar ödeyen kullanıcılar kaska sahip olabilecekken 100 dolarlık insanlar (öyle bir insan mısın?) Avrupanın bazı şehirlerinde yapılacak test sürüşü ile kaskı deneyimleyebilecekler. Projenin tamamlanmasının ardından ürün ilk olarak yaz aylarında Amerika'da satışa sunulacak.

Walla bu teknoloji iyi ayarlanması gereken bir teknoloji. Adam navigasyona bakacam derken girmesin de bir yere.

https://livemap.info/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz