İnternet, Yazılım

Google, Gerçek Zamanlı Çeviri Üzerine mi Çalışıyor?

12.01.2015

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'un, Skype ile gerçek zamanlı çeviri özelliğini tanıtmasından sonra Google durur mu hemn işler güçler... The New York Times'da yayınlanan habere göre Google, yakın zamanda kendi gerçek zamanlı çeviri özelliğini kullanıma sunmayı planlıyor.

Bu yeni özelliğin Google Play mağazasında bulunan Translate uygulamasına bir güncelleme ile geleceği söyleniyor. Habere göre bahsedilen güncelleme ile sesli olarak gerçek zamanlı çeviri yapabilmek mümkün olacak. Şu anda Translate uygulaması ile herhangi bir çeviri metni yaptığınızda çevrildiği dildeki söylenişini dinleyebiliyoruz fakat yeni gelecek servisin bundan çok daha üstün ve neredeyse "kusursuz" olacağı iddia ediliyor.

Gerçek zamanlı çeviri özelliğiyle farklı dilde yazılmış bir tabela veya metni kameraya gösterdiğinizde direk olarak ana dilinize çevirebilecek diyollaar. Ancak hiç belli olmaz bu özellik uygulamaya bir sonraki aşamada eklenebilir. Henüz desteklenen diller veya hizmetin servise gireceği tarih ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Bence öncelikle İngilizce, İtalyanca, İspanyolca gibi yapıları birbirine benzeyen dillerle başlayacaklardır ve Türkçe sonralardan eklenecektir. Türkçe çeviri konusu, Google Translate servisinde halen "vay be" dedirtecek kıvama gelmedi ki bunu gerçek zamanlı yapabilsin.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz