Donanım, Oyun

DirectX 12, Xbox One’ı Beklendiği Kadar Coşturamayacak mı?

26.01.2015

Evet hacılar! Evet... ne yazık ki yapılan açıklamalar öyle coşkulu bir performans artışı alamayacağımız yönünde.

Geçtiğimiz haziran ayında yaptığı bir açıklamada DirectX 12'nin Xbox One'da çok fazla performan artışı sunmayacağını söyleyen Xbox'ın başı Phil Spencer, son açıklamasında bu sözlerinin arkasında durdu (delikanlı adammış). Windows 10 konferansından sonra DirectX 12'nin DirectX 11'e %50'ye varan performans artışı sunacağını söyleyen Phil Spencer bu durumun Xbox One'da çok fazla değişiklik sunmayacağını söylüyor.

Spencer yeni yaptığı açıklamada,

"İnsanlar bana Direct X 12'nin Xbox One'ın grafik kapasitesini büyük oranda artırıp artırmayacağını sorduğunda, ben buna hayır demiştim. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama DirectX 12'ye geçtiğimizde Xbox One'ın CPU'su, GPU'su veya bellekleri değişmeyecek. DirectX 12, Xbox One'ın iyi olduğu şeyleri yapmayı kolaylaştıracak ve siz bu gelişmeyi göreceksiniz. Ama insanlar bunun dramatik bir değişiklik olup olmadığını sorarlarsa hayır der ve daha öncekiyle aynı şeyi söylerdim"

Spencer, Twitter üzerinden gelen sorulara yanıt verirken DirectX 12'nin darboğaz olan yerlerde öne çıkacağını ve dolayısıyla oyundan oyunda getirdiği şeylerin değişeceğini söyledi.

Hacı %50 performans artışı olacak diyorsunuz ama o kadar fazla bir performans artışı olmayacak diyorsunuz. %50 az mı ulan? Şu anda oynadığımız hangi oyunda %50 performans artışı olsa hissetmeyiz bana onu bi söyle Spencer Emmi. Hayır yani bildiğin PC konfigurasyonunda olan Xbox One'da performans çok artmayacak da PC'de mi artacak? Bu nasıl iştir?

Ya Phil Spencer, insanların, Xbox One grafik olarak coşacak gibi yanlış bir kanıya varmasını istemiyor, ya da DirectX 12 beklendiği kadar büyük bir performans artışı sunmayacak. Özellikle oyunların bazı kısımlarında FPS düşüşlerinin yaşanmasını engellemeye ve stabil bir oyun deneyimi sunmaya çalışıyorlar bence.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz