Değişik, Oyun

Kore Olimpiyat Komitesinden Espor Kararı!

06.02.2015

Kore Olimpiyat Komitesi, KeSPA (Kore e-por Birliği) ile anlaşmaya vararak esporları, 2. seviye olimpik spor kategorisine dahil etti. Espor kavramı için çok önemli bir gelişme olan bu durumun bundan sonraki adımı Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından verilecek onayla, esporların olimpik bir spor haline gelmesi olacak. Muhtemelen 2016 Rio Olimpiyatları’nda esporları göremeyeceğiz ama bir sonraki olimpiyatlarda görme ihtimalimiz çok fazla.

2. derece spor dalı ne demek onu da açıklayalım.

Olimpik Sporlar adı altında geçen faaliyetler, sporla ilişkileri, bu faaliyetle uğraşanlar gibi çeşitli kıstaslar göz önünde bulundurularak Olimpik Kurul tarafından birinci, ikinci vs. gibi derecelendirmelerde spor ilan edilebiliyor.

Dünyada çok popüler olan motor sporları ve her ne kadar pek bilinmese de satranç, ikinci derece sporlardan bazıları.

Benim kişisel görüşüm esporların olimpiyatlarda yeri olmadığı şeklinde. Bir satranç, motor sporları falan belli limitleri olan ve bu limitlerin genel olarak belirlendiği aktiviteler ama örneğin bir Dota 2 oyununda limitleri tamamen oyunu yapan firma belirliyor ve bu limitler hem son derece değişken hem de bağlı olduğu bir parametre yok. Yani bir satrançta her şey kuralına uygundur hata olmaz ama Dota 2 oyununda bir bug çıkarsa veya kimsenin bilmediği bir abuse yaşanırsa ne olacak?

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz