Donanım

Yeni Nesil Klavye Bilgisayar : OneBoard

09.02.2015

Oh bebeğim! Çinli, Bejing-Cool Computer Co. şirketi, eskiden Commodore 64, Amiga gibi bilgisayarlarda alışık olduğumuz şekilde bir klavye bilgisayar üretmiş.

Güç kablosu ile USB ve HDMI girişlerine sahip olan bir klavyeden oluşan ürün, bir bilgisayar monitörüne veya televizyona takıldığında, tamamen çalışır bir Android bilgisayar elde ediyorsunuz. OneBoard Pro+ olarak adlandırılan klavye, "Bejing-Cool Computer Co. (Pekin-Havalı Bilgisayar Şrk.)" tarafından üretilmiş durumda. 

OneBoard-back

Ürün, görmeye alıştığımız Çin mallarının aksine ucuz ve seri üretilen bir "bütçe ürünü" değil. Bunun yerine bizi karşılayan ürün, alüminyum bir kasaya, ayrı olarak arkadan ışıklandırılmış tuşlara ve Cherry MX anahtarlara sahip ve fiyatı 300 dolar seviyesinde.

Üründe 1.8 GHz Rockchip RK3288 işlemci, 2GB RAM ve Android 4.4 işletim sistemi kullanılmış ve bu, basit işler için gayet yeterli bir konfigurasyon.

Yani fikir güzel olmasına güzel de o kadar uzun HDMI kablosuyla kim uğraşacak allasen? (TV'e bağlamak için). Artık USB boyutunda Mini-PC'lerden alıp buna kablosuz klavye mouse takmak çok daha akıllıca oluyor. Bu makine eğer görüntüyü wireless olarak iletebilseydi (HDMI bir aparat ile) o zaman iş yapardı işte.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz