Değişik

Dövmenizden Kurtulmak mı İstiyorsunuz?

22.02.2015

Özellikle genç yaşlarda dövme yaptırmış olanlar için en büyük sıkıntı, ilerleyen yaşlarda bu dövmelerden sıkılmaları ve kurtulmak istemeleri oluyor.

Şu anda pahalı, çok zaman harcayan ve büyük ihtimalle iz bırakabilen bir işlemden geçerek bu dövmelerden kurtulabiliyorsunuz ama yeni bir dövme çıkarıcı krem, bütün bu işlemi çok kolay bir hale getirebilme potansiyeline sahip. Özellikle ürünün krem olması çok büyük bir avantaj getiriyor kendisine.

Nova Scotia'da yer alan Dalhousie University'deki bir patoloji araştırmacısı Alex Falkenham, dövme çıkarma sürecini basit bir krem sürmeye indirgeyebilecek olan bir formül üzerinde çalışıyor. Halen üzerinde çalışılmakta olduğu için yakın bir zamanda beklemeyin bu kremi ama çalışma oldukça umut verici görünüyor. Bu krem, lazerlerin aksine sadece mürekkep dolu olan hücrelere saldırıyor ve bu durum da yanmayı minimuma indiriyor.

Falkenham, kremi dövme yapılmış domuzlar üzerinde deniyor ve bu yüzden insanlarda dövmelerden tamamen kurtulmanın ne kadar süreceğinden emin değil. Tahmin edilen 10 x 10cm uygulamasının bedeli, 4-5 Kanada senti olarak gözükmekte, yani bütün bir ay sürecek olan bir tedavi süreci bile olsa, var olan diğer yöntemlere göre çok daha ucuz olacağı garanti.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz