Donanım, Oyun

PlayStation 4’e Tuş Atama Özelliği Gelecek Gibi

07.03.2015

Hemmen belirtelim bu yazıda okuyacağınız güncellemeler resmi açıklamalar değil yalnızca söylentidir. Yani ileride gerçekleşmesse hesap soramassınız, zerre umursamam.

Hacı olay şöyle; bir eleman PlayStation 4 için çıkacak olan 2.50 firmware güncellemesinin beta sürümünü test ettiğini söylüyor ve yeni özellikleri paylaşıyor. Bir de şu resmi paylaşmış ki olay gerçeklik kazansın:

ps4_tus_atama

Hacıya göre şu özellikler geliyor:

Artık konsol uygulama kapanmadan uyku moduna geçebilecek.
Ayarlara "Accessibility" sekmesi açılıyor. Bu sekmeden yakınlaştırma ve tuş ataması gibi ayarlamalar yapılabilecek.
Durdurma ve devam etme (suspend/resume) özelliği nihayet konsola gelecek.
SharePlay 60 fps değerinde çalışacak.
Tropy detayları ve ekran görüntüleri paylaşabileceksiniz.

Elemanın belirttiğine göre güncelleme Mart ayı sonunda veya Nisan ayının başında oyunculara sunulacak.

Şimdi diyeceksiniz (hatta başka sitelerde yorumlarda demiş olanlar var) "Ne yapalım olm tuş atama özelliği gelecekse? Bunun ne önemi var?" Bu soruya vereceğim cevap şudur; "Haklısın kardeş Avrupa ve Amerika'dan alınan PS4'ler için zerre gerek yok ama Japonya'dan alınan bir PS4'ü gördüğün zaman bunun ne kadar gerekli bir ayar olduğunu anlarsın." Şöyle ki; Japon PlayStation'larında controller'da O ve X tuşlarının yaptığı işlevler, diğer bölgelerdeki PlayStation'lara göre ters. Yani Japonya'da O tuşuna bastığınızda "cancel / back" yerine "okay / select" işlevini yapıyor X'e bastığınızda da atıyorum çıkış yapıyor. Hal böyle olunca Japonya'dan ucuza aldığınız PS4'de (arkadaşımda var oradan biliyorum) arabirimde bir oyunu başlatmak isteyip X'e bastığınızda hop sizi geri atıyor. Hadi kendinizi buna alıştırdınız bu sefer oyunun içinde çıkmak için X'e bastığınızda (Amerikan oyunları için mesela) hop onay veriyorsunuz. Of amma uzun oldu la. Bu karışıklığın sebebinin Japonlarda X işaretinin olumsuzluğu çağrıştırması olduğunu belirterek yazıma son veririm.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz