İşletim Sistemi

Windows 10 ve DirectX 12, Bu Yaz Geliyor!

18.03.2015

Microsoft yaptığı açıklamayla, yeni işletim sistemi Windows 10'nun bu yaz yayınlanacağı duyurdu. Kesin bir tarih verilmiş değil ama yaz mevsiminde yeni işletim sistemine kavuşacağımız garanti gibi çünkü Microsoft ertelemeleri ile ünlü bir firma değildir.

Daha önce açıklandığı gibi Windows 10, Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemlerine sahip olanlar için, ilk 1 yıl ücretsiz olarak dağıtılacak. Bunun yanında firmanın yeni grafik teknolojisi DirectX 12 de Windows 10 ile beraber gelecek. DirectX 12, oyunlarda en az %20 performans artışı sağlayacağı açıklamalarından sonra Windows 10'dan daha fazla bekleniyor şu anda.

Windows 10 ile birlikte Xbox Live üzerinden Xbox One ve PC oyuncuları bazı oyunları birlikte oynayabilecekler.

Walla özellikle DirectX 12'nin bir şekilde Windows 7'de çalışması mümkün olursa (resmi olmayan yollarla) zerre işim olmaz Windows 10'la ama tabi çok düşük bir ihtimalden bahsediyorum :) Windows 7'den gayet memnunum ayrıca genel olarak pek beğenilmeyen Windows 8'den de memnunum çünkü yaptığım bütün işleri sorunsuz yapabiliyorum iki işletim sisteminde de lakin evde kullandığım Windows 7 oldukça dolu olduğundan dolayı yeni bir Windows kurma fikri gözümde dehşet büyüyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz