Donanım

10 TB’lik SSD Disklere Hazır mısınız?

28.03.2015

Oh bebeğim biz 250 GB'lik sabit diskelere taparken adamlar 10 TB sabit disklerden bahsediyor.

Kapasite, katı hal sürücüleri (SSD - Solid State Drive) için her zaman sorun olmuştur. İçerikte yer alan her çip pahalı ve bu çiplerin yer aldığı katı hal sürücüsü içindeki alanın da sınırlı olduğu düşünüldüğünde, daha fazla kapasite sunabilmek için farklı yollar aramak gerekiyor. Samsung bu engeli Vertical-NAND (V-NAND) teknolojisi ile aştı. Depolama konusunda beraber çalışan Intel ve Micron ise benzer bir modeli üç boyutlu inşa ederek yeni SSD teknolojisini tanıttı.

Aslında Intel ve Micron bir süredir 3D NAND teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Üç boyutlu istifleme yaparak ve dikey yönde yükselerek kapasiteyi arttırma üzerine yoğunlaşan şirketler, bu sayede SSD'de 10 TB kapasiteye ulaşabilecek. Bir gökdelene benzer yapıya benzeyen 3D NAND, 32 katman olarak yükseliyor.

3d_nand_micron_intel_ssd

Tanıtımın ardından şimdi Intel ve Micron'un bu yıl sonuna kadar 10 TB'lık SSD'ler için geliştirdiği bu yeni modeli seri üretime geçirmesi bekleniyor ve tahmini olarak önümüzdeki yıl içinde veya en geç 2017 yılı başlarında 10 TB'lik SSD'leri göreceğiz.

Tabi bu 10 TB'lik SSD'ler fiyat olarak ne durumda olacak orası halen bilinmiyor. Gidip de 1000 dolara satarlarsa hayal olur yine SSD almak.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz