Değişik

Windows Güncellemesi, Basketbol Takımını Perişan Etti!

31.03.2015

Oha diyorum hacı. Olmayacak işler olmuş Windows güncellemesi yüzünden.

Windows kullanırken güncelleştirmeler otomatik yüklenecek şekilde açıksa, işinizin ortasında çat diye güncelleştirmeye geçip sinirleri zıplatabiliyor ama bu işlevin varsayılan olarak gelmediğini düşünürsek böyle bir durumda suç aslında kullanıcının oluyür :)

Zeit'ın haberine göre, Almanya'da bir basketbol müsabakasının başlaması, skorbordu kontrol eden bilgisayarın aniden Windows güncellemesi işelmine geçmesi yüzünden 25 dakika gecikti. Almanya İkinci Basketbol Ligi'nde oynanan Chemnitz Niners ve Paderborn Baskets takımları arasındaki maçın geç başlaması beklenmedik olaylara sebep oldu...

Maçı ev sahibi Paderborn Baskets 69-62 kazandı. Ancak rakip takım, maçın 25 dakika geç başlaması nedeniyle itirazda bulundu. Almanya basketbol kurallarına göre, maç ilan edilen başlangıç saatinden 15 dakikadan daha uzun bir süre başlayamazsa, ev sahibinin hükmen yenik ilan edilmesi ve puan cezası alması gerekiyor.

Federasyon yetkilileri itirazı haklı bulmasıyla beraber Paderborn Baskets maçı kaybetmiş sayıldı ve puan cezası aldı. İşin en kötü tarafıysa, normalde maçı kazanan Paderborn Baskets'in, aldığı ceza puanlarıyla birlikte küme düşmüş olması.  

Paderborn Baskets takımı duruma itiraz etse de, şimdilik küme düşmüş olarak görünüyor. Adamlar Microsoft'a dava açsa yeridir yani :) Umalım da çok daha kritik durumlarda böyle saçmalıklar yaşanmasın.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz