Donanım

Google’dan USB Bellek Büyüklüğünde Bilgisayar!

03.04.2015

Abi ben hastayım böyle bilgisayarlara ya!

Google, Chrome OS işletim sistemi ile çalışan Chromebook serisine ASUS tarafından üretilen USB Stick büyüklüğündeki bilgisayar Chromebit'i ekledi ve 100 doların altında bir fiyat etiketi ile satışa sunulacağını açıkladı.

chromebit-3

Herhangi bir TV'ye veya Monitöre takılabilecek cihaz, bilgisayarını yanında taşımak isteyenler için büyük bir kolaylık sunacak.

Mavi, gümüş ve turuncu gibi farklı renk seçenekleriyle ve stil sahibi bir tasarımla üretilen Chromebit, oldukça makul bir fiyat olan 100 dolarlık bir fiyatla raflarda yerini alacak ancak ülkemizde kaçtan satılır bilinmez. Biz 400-500 TL civarlarında olacağını tahmin etmekteyiz.

chromebit-2

 

Chromebit’in içeriğine göz atacak olursak, teknik kadrosu içinde 4 çekirdekli Rockchip RK 3288  işlemci, Mali 760 grafik birimi, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza yer aldığını söyleyebiliriz. Cihazın bağlantıları arasında ise Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ile USB 2.0 yer alıyor.

Chromebit'in bu yaz aylarında piyasaya sunulması bekleniyor.

Chromebit

Herşey iyi güzel de bu cihaz gücü nereden alacak ben anlayamadım şahsen. Normalde bilindiği üzere bu micro bilgisayarlar, çalışmak için en azından USB'den bağlı bir güç kaynağına ihtiyaç duyuyorlar. Chromebit muhtemelen bunun için kıç tarafında bulunan tek USB girişini feda etmek durumunda kalacak.

Chromebit, boyut olarak tam istediğim boyutta bir bilgisayar olmuş ama şahsen Intel'in bu cihazdan biraz daha büyük olan ve Windows 8.1 ya da Ubuntu işletim sistemiyle gelen Compute Stick cihazını tercih ederim (150 dolar). Lakin Chromebit de çok şık olmuş arkadaş!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz