Teknoloji

Mini, Sürücüler için Artırılmış Gerçeklik Gözlüğünü Duyurdu!

10.04.2015

Son dönemde daha çok büyük araçlara yönelmesine rağmen uzun yıllardır ürettiği kompakt Mini modelleri tanınan BMW, sürücülere ekstra bilgiler gösteren artırılmış gerçeklik (augmented reality) gözlüğünü duyurdu.

Tasarımı kişiden kişiye değişebilecek şekilde hazırlanan ancak gerekli donanımlar nedeniyle oldukça kalın bir gövdesi bulunan Mini'nin artırılmış gerçeklik gözlüğü, temel olarak kişilerin gözlerini yoldan ayırmadan hız, hız limitleri ve navigasyon gibi bilgileri görebilmesine imkan tanıyor.

mini-AR-gozluk-1

Aynı zamanda araca bağlı telefonlara gelen çağrı ya da mesaj gibi bilgileri de gösterebildiği belirtilen gözlük, ilginç olarak aracın X-Ray taramasını da yapabiliyor ve aracın dışındaki kameralardan park sürecini ciddi seviyede kolaylaştırıyor.

Mini'nin artırılmış gerçeklik gözlüğü için herhangi bir resmi satış fiyatı ya da çıkış tarihi bulunmuyor.

mini-AR-gozluk-2

Bu tür teknolojiler, konu araba kullanımı olduğundan dolayı son derece dikkat edilmesi gereken teknolojiler. Kişinin araba sürüşü esnasında dikkatini dağıtabilecek bir görüntü kazalara sebep olabilir. 

Bir de gözlük, nedense motosiklet gözlüğü gibi yapılmış. Böyle kocaman bir şeyi her gün takmak bir süre sonra insanları sıkacaktır. Gözlük yerine otomobilin ön camında gösterseydiniz bilgileri daha iyi olmaz mıydı a BMW yetkilileri? :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz