Dizi, Kitap, Sinema, Televizyon

Stephen King’in Kara Kule Serisi Film ve Dizi Oluyor!

11.04.2015

Oh adamım sonunda büyük olasılık sunan bir haber geldi Kara Kule (The Dark Tower) hakkında. Hastasıyım olm kitap serisinin. Kaç zamandır filmi yapılacak dizisi yapılacak falan diye söylentiler çıkıp duruyordu ama gelen bir şey yoktu. Bu sefer hem filmi yapılacak hem de dizisi yapılacak deniyor!

Sony Pictures, MRC ile beraber, Stephen King‘in büyü ve Western kokan kitap serisi Kara Kule'yi, hem beyazperdeye hem de televizyonlara taşımak için güçlerini birleştirdi. Sony, projenin sinema tarafını, MRC ise dizinin yapımını üstleniyor.

Senaryo genel olarak serinin ilk kitabı olan Silahşor ve ana kahramanımız Roland Deschain ile Jake arasındaki ilişki üzerine yoğunlaşacak. Film, korku ve fantezinin bir karması olacak ve son taslak, Akiva Goldsman ve Jeff Pinkner’ın birlikteliğiyle yazılmış durumda.

Javier Bardem ve Russell Crowe‘un da aralarında bulunduğu birçok isim, Roland karakteri için düşünülmüş fakat kesin karar yönetmen belirlendikten sonra verilecek.

Serinin yaratıcısı Stephen King (taparım) ise, yıllarını verdiği Kara Kule serisini nihayet ekranlarda görecek olmaktan büyük bir heyecan duyduğunu belirtiyor ve konuyla ilgili olarak "Roland ve arkadaşlarının maceralarında onların yanından ayrılmayan hayranlar, uzun süredir akıllarında bir hayal olan projenin tamamen gerçek olduğunu görecekler. Bu, serime, dahiyane ve yaratıcı bir yaklaşım." diyor.

Hadi bakalım bu sefer bastırın da olsun şu iş bea! Aslında kitaplarda kafamda canlanan ortamları filmde görebileceğimi hiç sanmıyorum ama yine de filmi (ve diziyi de) delicesine izlemek istiyorum!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz