Spor

NBA’de Playoff’lar Bu Akşam Başlıyor!

18.04.2015

Event gençlik NBA'de bu sene de zurnanın zırt dediği yere gelmek için son dönemece girmiş bulunmaktayız.

Son maçlara kadar çekişmeli geçen ve zevkli bir sezonun ardından şampiyon olmak için kapışacak 16 takım belli oldu. Bu akşam gayet de güzel bir saatte başlayacak olan NBA Playoff'larına, Türkiye saati ile 19:30'da başlayacak Washington Wizards - Toronto Raptors maçı ile giriş yapacağız.

Bu akşamın maç programı şöyle (Türkiye saatine göre ve ikinci yazılan takımlar ev sahibi):

19:30 : Washington Wizards - Toronto Raptors
22:30 : New Orleans Pelicans - Golden State Warriors
Sabaha karşı 02:00 : Milwaukee Bucks - Chicago Bulls
Sabaha karşı 04:30 : Dallas Mavericks - Houston Rockets

Ve gelelim nacizane playoff eşlemeleri değerlendirmesine:

DOĞU KONFERANSI

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets

Atlanta Hawks takımı, bomba gibi bir sezonun ardından playoff'lara geldi ve gayet iddialı bir durumda. İnişli çıkışlı bir performans sergilemiş olan Brooklyn'in, sahanın her yerinde oynayan, mücadeleci Atlanta karşısında pek dayanabileceğini sanmıyorum. Bu seri 4-0 Atlanta galibiyetiyle sonuçlanır bence.

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics

Boston Celtics, her ne kadar mücadeleci bir takım olsa da Cleveland'ın nispeten oturmuş ve uyumlu olan kadrosuna karşı pek şansları yok. Cavs ilk turdan kesinlikle kaybetmeyecektir ve 4-1 alacaktır seriyi.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks

Bu benim tahminimce en çekişmeli geçecek ilk tur serilerinden biri olacak. Chicago iyi bir takım olsa da halen ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir takım. Geçen senelerdeki sağlam yapısı yok nedense bu sene. Milwaukee de özellikle sezonun sonlarında iyi toparladı ve playoff'lara iyi girmiş durumda. Yani Chicago süpürebilir de, süpürülebilir de ama ben 4-3 Chicago alır diyorum ama hadi bakalım. Tabi ki Ersan İlyasova'dan dolayı Bucks'un yükselmesini isterim.

Toronto Raptors - Washington Wizards

Sezonun özellikle ilk bölümünde çok iyi oynamış bir Toronto ile inişli çıkışlı bir sezon geçirmiş olan Washington eşleşmesi de çekişmeli geçeceğini düşündüğüm serilerden biri. Tamamen Raptors takımına duyduğum sempatiden dolayı 4-2 Toronto alır diyorum.

BATI KONFERANSI

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans

Golden State Warriors muhteşem bir sezon geçirdikten sonra, sezonu 67-15 gibi bir galibiyet yüzdesiyle birinci kapatarak rakiplerine korku salar bir durumda şu anda ama takımın genç oyunculardan kurulu olması playoff'lar için en büyük dezavantajı. Playoff'larda işin yüzde ellisi deneyime bakıyor bana göre. O yüzden San Antonio Spurs tam bir playoff takımı durumunda.

Bir de Golden State'in oyunu şuta dayalı bir oyun olduğu için ve özellikle playoff'larda baskı en üst seviyede olduğu için şutları kaçmaya başlarsa pek toparlayabileceklerini sanmıyorum. New Orleans tarafında da Ömer Aşık dolayısıyla kalbimiz Pelicans'ın kazanmasından yana ama işleri oldukça zor.

4-2 Golden State derim başka da bir şey demem.

Houston Rockets - Dallas Mavericks

İlk turun en çekişmeli serisi bence bu seri olacak. İki takım da defansı zayıf ama hücumu dehşet derecede iyi takımlar olduğundan dolayı seyretmesi en zevkli ilk tur serisi olacağını da düşünüyorum. Hele Houston adına defans konusunda öne çıkan isim olan Dwight Howard faul problemine falan girerse o zaman deli keyif verir maçlar.

Dallas tarafında takıma katılan Rajon Rondo artık oturdu diyebiliriz ama Amar'e Stoudemire için daha oturdu demek yanlış olur.

Houston tarafında olay, sezonun son büyük kısmını sakat geçiren Dwight Howard'ın ne kadar kendisini gösterebileceğine kalmış durumda. James Harden zaten iyi oynuyor ve istikrarlı bir durumda.

Tamamen atıyorum ama 4-3 Houston geçiyor içimden.

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs

Houston - Dallas serisinden sonra en çok çekişme beklediğim seri bu seri ama zerre çekişme olmadan San Antonio'nun alıp yürümesi de mümkün. San Antonio'nun ne kadar rahat bir seri geçirebileceğini söylüyorsam, Clippers'ın da o kadar rahat geçiremeyeceğini söyleyebilirim. Yani Clippers'ın alıp yürümesi bence çok zor.

Aslında LA Clippers'ın veya Chicago Bulls'un bu sene şampiyon olmasını diliyorum ama San Antonio bu arkadaş adamlar muhteşem sistemli oynuyor ve önde olsan da durmadan bir baskı kuruyorlar üzerinde.

San Antonio 4-2 alır gibime geliyor.

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers

Bu seri de sonucu kestirilemez serilerden biri. Memphis takımı bu sene kendilerinden beklemediğim kadar inişli çıkışlı bir sezon geçirdi. Portland desen o da istikrarı bir türlü sağlayamadı. Bence bu serinin maçları kim kazanır bilemesem de farklı maçlar olacak. en az 20 sayı fark bekliyorum maçlarda ve sonuç olarak da Memphis 4-3 alır diyorum.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz