Donanım

ASUS’tan Yeni Oyuncu Bilgisayarı; ROG GR6

21.04.2015

Bu aralar PC pazarında, oyuncu bilgisayarı kategorisi oldukça hareketli ve üreticilerin nihayet nefes alabildiği bir alan haline geldi. Bu bakımdan dizüstü veya masaüstü formatında pek çok oyuncu bilgisayarı sektöre dahil oluyorken ASUS da bu anlamda ürün yelpazesini genişletiyor.

Son dönemde kompakt kasa yapılarıyla ilgi gören ASUS, PC oyun konsolu olarak belirttiği ROG GR6 modelinde de boyutları oldukça küçük tutmuş ve şık bir tasarımla karşımıza çıkmış. 23.8 cm x 24.5 cm x 6 cm ölçülere sahip olan ROG GR6, 1.28 Kg ağırlığında.

asus_rog_gr6f

Broadwell tabanlı Intel Core i5 5200U yongasetinden gücünü alan model, 8GB DDR3L-1600 MHz RAM ile sistemi desteklenirken, NVIDIA GeForce GTX 960M grafik kartını barındırıyor. Depolama tarafında HDD ve SSD opsiyonları mevcut. Bunun haricinde 802.11ac Wi-Fi, Gigabit Ethernet, iki USB 2.0 portu, dört USB 3.0 portu, HDMI, DisplayPort özellikleri mevcut ve Windows 8.1 işletim sistemi yüklü olarak geliyor.

GR6'da ayrıca Steam OS işletim sisteminin de yüklü olacağı belirtilirken, tek tuşa basarak Steam Big Picture moduna geçmek mümkün olacak. Valve ile yakın çalışan ASUS, modelin Steam platformu ile çok akıcı bir şekilde çalışacağını belirtiyor.

Sessizlik konusunda da iddialı olan model, bekleme modunda 20dB, tam yükte ise 28dB gürültü seviyesine ulaşıyor.

Modelin çıkış tarihi ve satış fiyatı şimdilik belli değil ama içerdiği özelliklere bakılırsa öyle çok pahalı fiyatlarda olmayacağını tahmin ediyoruz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz