Hobi, Teknoloji

Hibrit İnsansız Hava Aracı The Vertex Desteğinizi Bekliyor

24.04.2015

Son dönemde oldukça popüler olan insansız hava araçlarına (Drone - UAV) bir yenisi daha eklenmek istiyor ve bunun için desteğe ihtiyacı var. The Vertex, hem dikey hem de yatay kullanım yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor ve Kickstater'da destek bekliyor.

The Vertex, motorlarının hareketli olması sayesinde dikey kalkış yapabiliyor, belirli bir mesafeden sonra ise normal bir uçak gibi ileri doğru hareket edebiliyor. Bu sayede farklı konum ve ihtiyaçlara rahat bir şekilde uyum sağlayan araç, bu dönüşümü yaparken yüksek hıza da gereksinim duymuyor.

the-vertex

Teknik olarak gücünü 5,300 mAh gücünde lityum-polimer bataryalarından alan The Vertex, gövde yapısına bağlı olarak üç farklı versiyon halinde elde edilebiliyor. Önemli özelliklerinden birisi, GoPro gibi kameraları taşıyabiliyor olması ve havadan görüntüleme için oldukça başarılı bir alternatif oluşturması. Oluşan titreşimi ortadan kaldırma adına "Gimbal" birimleri için de yeri bulunan insansız hava aracı, seçilen motor moduna bağlı olarak 15 ila 30 dakika arasında havada kalabiliyor.

Kickstarter'da 200,000 dolar bağış miktarıyla yola çıkan The Vertex, yapılacak en az 825 dolar gibi yüksek bir fiyat etiketiyle 2015 Kasım ayında elde edilebiliyor.

https://www.kickstarter.com/projects/1617348376/the-vertex-hybrid-uav

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz