Hobi, Mobil, Teknoloji

Akıllı Telefonunuzu Drone Haline Getiren Proje; PhoneDrone

29.04.2015

Bu aralar canı sıkılan drone yani insansız hava aracı üretiyor arkadaş. Bu furyaya değişik fikriyle bir drone modeli daha katılmak istiyor.

Konuyla ilgili insanların bildiği üzere piyasada kullanılan hemen hemen bütün insansız hava araçlarının içerisinde ufak çaplı bir bilgisayar bulunuyor. İşte bu drone içindeki bilgisayarı kendilerine dert eden xCraft isimli bir girişim, "hacı artık akıllı telefonlar çok güçlü, biz neden bunu kullanmıyoruz drone'un içinde?" diye düşünmüş ve PhoneDrone projesine girişmişler.

Kickstarter üzerinde 250.000 dolar toplam bağış hedefiyle yola çıkan PhoneDrone, özel gövdesi üzerinde evrensel olarak iOS veya Android işletim sistemine sahip akıllı telefonları taşıyabiliyor ve gereken bütün işlem gücünü bu telefonlardan sağlıyor. Bu sayede çok daha ucuz fiyat etiketleriyle insansız hava araçları elde edilmesini sağlayacak olan araç, dört adet pervanesini taşıyan kanatlarının katlanmasıyla oldukça kompakt bir forma bürünebiliyor ve kontrolcü olarak WiFi üzerinden bağlı iOS veya Android işletim sistemli bir akıllı telefonu kullanıyor.

phonedrone-ic

Daha önceden belirlenen rotaları ekstra bir telefon olmadan da otomatik bir şekilde takip edebilen PhoneDrone, "Follow Me" moduyla da kişisel takip moduna geçiyor ve belirtildiği kadarıyla birçok insan için yeterli gelecek düzeyde 20 ila 25 dakika boyunca havada kalabiliyor. 

Video ve fotoğraf çekimi de taşıdığı akıllı telefon üzerinden gerçekleştirilebiliyor ve gövdesinde bulunan ufak bir ayna mekanizması sayesinde farklı açılarda görüntü kaydı yapılabiliyor.

Yapılacak en az 199 dolar bağış miktarıyla elde edilebilen PhoneDrone hakkında yayınlanan tanıtım videosu da şöyle:

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz