Donanım, Mobil, Oyun

Ouya Satılmayı Bekliyor

01.05.2015

Mobil platformun oyun gücünü televizyonlara taşıma amacıyla Kickstarter üzerinden yola çıkan Ouya tarafından kötü haberler geldi.

Döneminin ünlü tasarımcıları ile işbirliği yapılarak geliştirilen Ouya, NVIDIA'nın Tegra 3 platformundan güç alan minik bir kutu şeklindeydi ve Kickstarter üzerinde 15 milyon dolar toplayarak iyi bir bütçeye sahip olmuştu.

1000 civarında konsola özel Android oyun ve uygulaması geliştirilmiş olsa da tüketicinin ilgisi sınırlı kaldı. O dönem Tegra 3 çok güçlü bir yongasetiydi. Ancak sonrasında yaşanan performans problemleri yanında piyasaya çıkan mobil cihazların Tegra 3'ü katlayan performansları, tüketicinin bu cihazları tercih etmesine neden oldu.

Ouya, konsollarda olduğu gibi uzun süre aynı donanımla devam etmek istedi ancak konsolların özel donanımları uzun vadede yeterli olurken, Tegra 3 kısa sürede güncelliğini yitirdi ve strateji hataları konsolun sonunu getirdi.

Firmanın patronu Julie Urman'ın yatırımcılara gönderdiği bir emailin sızması sonucu elde edilen bilgilere göre Ouya borç batağına düşmüş durumda ve potansiyel bir alıcı için arayışlar başladı. Alibaba'nın bu aralar konsola 10 milyon dolarlık bir yatırımı söz konusu. Bu yatırım borçları kurtarmaya yetecek mi bilinmiyor ancak yetmezse muhtemel bir satın alma girişimi gündeme gelecek gibi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz