Müzik, Yazılım

FL Studio 12 Çıktı

02.05.2015

Wuu adamım biraz önce "acaba FL Studio 11'in yeni versiyonu çıkmış mıdır?" tadında internette gezinirken bir de baktım ki FL Studio 12 çıkmış!

Yalnız benim için üzücü olan bir haber; ben FL Studio'nun 12 versiyonunu beta olarak kullanmıştım zaten ve nefret ettiğim özelliği olan Events konusunda halen bir ilerleme yok. Diğer DAW'larda automation olarak bilinen özellikle örneğin bir pitch değerini kanal boyunca ayarlayabiliyorsunuz ama FL Studio'da bu değerleri editlemek insanı çileden çıkarıyor.

Belçikalı Image-line firması, 11. sürümünü 22 Nisan 2013 tarihinde yayınladığı FL Studio’nun, 12. sürümünü, 22 Nisan 2015 itibariyle kullanıcıların beğenisine sundu. Yepyeni bir arayüzle (baya yumuşak güzel bir arayüz olmuş) kullanıcılarının karşısına çıkan DAW (Digital Audio Workstation), uzun zamandır beta aşamasındaydı.

FL Studio, oldukça eski bir geçmişe sahip. O zamanki adıyla Fruityloops 1.0, 21 Mart 1998 tarihinde ilk sürümüyle kullanıma sunulmuştu. Aradan geçen 17 yılda büyük bir değişim ve gelişim kaydeden FL Studio, dünyanın farklı yerlerinde, ev ve stüdyo gibi farklı mekanlarda oldukça geniş bir kitle tarafından kullanılıyor.

Ömür boyu ücretsiz güncelleme ve anında teknik destek sunan FL Studio 12’nin, dokunmatik ekranlı cihazlarda da çalışacağı belirtildi.

Satın alınabilir 4 farklı sürümü bulunan FL Studio’ya 99 dolar‘dan başlayan fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Bütçenizi çok sarsmayan Signature paketi, 299 dolar. Signature paketinin bir üst sürümü olan All Plugins Bundle paketi ise 911 dolar. Bu sınırsız pakette image-line’ın ürettiği ve FL Studio ile beraberinde gelen eklentilerin (VST Plugins) tümüne sahip oluyorsunuz.

Eğer programı denemek isterseniz kendi sitesindeki linkten ya da aşağıdaki linkten ücretsiz olarak 30 günlük deneme sürümünü aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.

http://www.image-line.com/downloads/flstudiodownload.html

http://www.image-line.com

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz