İnternet, İş Dünyası

Yemek Sepeti Rekor Fiyata Satıldı!

05.05.2015

Türkiye’nin en büyük online yemek sipariş platformu Yemek Sepeti (yemeksepeti.com), dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu olan Delivery Hero tarafından 589 milyon dolara (yaklaşık 1.6 milyar TL) satın alındı.

15 yıldır faaliyet gösteren Yemek Sepeti üzerinden her ay 3 milyon yemek siparişi veriliyor. Yemek Sepeti’ni satın alan Alman şirketi Delivery Hero ise, aylık 10 milyon yemek siparişi gerçekleştiren bir şirket ve Yemek Sepeti’ni satın almasıyla birlikte, şirketin faaliyet gösterdiği ülke sayısı 32′ye çıktı. Yemek Sepeti, Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Katar, Umman ve Ürdün’de de faaliyet gösteriyor.

Yemek Sepeti‘nin CEO’su ve kurucu ortağı Nevzat Aydın’ın şirketteki mevcut görevine devam edeceği ve Delivery Hero’nun yönetiminde de baş danışman olarak görev alacağı açıklandı.

589 milyon dolarlık bu satın alma, Türkiye internet sektöründeki ve dünya yemek sipariş sektöründeki gelmiş geçmiş en büyük satış olarak tarihe geçmiş durumda.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz