Oyun, Programlama

Space Engineers Kaynak Kodları Paylaşıldı

16.05.2015

Bağımsız geliştirici Keen Software House, Space Engineers'ın kaynak kodlarını Github üzerinden paylaştı. Artık isteyen herkes bu kodları kullanarak Space Engineers'a yeni içerikler geliştirebilecek ve oyunun motorunun kullanarak yepyeni bir oyun yapabilecek.

Şahsen gayet severek oynadığım bir oyun Space Engineers ve eğer oyun motoru sağlam bir uzay aksiyon oyunu için kullanılırsa ortaya efsane bir oyun çıkarabilecek bir potansiyeli var.

Bence geliştirici Keen Software House, mod tool ile uğraşmak yerine "verelim kodları gitsin yeaa" tercihinde bulundu ve böyle bir yol izledi.

Yapımcı ekip ModAPI'de yapılan değişikliklerin ana oyuna aktarılabileceğini ve geliştiricilerin bu şekilde ana oyuna katkıda bulunabileceklerini belirtti.

Bu arada oyunun kaynak kodlarının yayınlanması, Space Engineers'ın ücretsiz olduğu veya oyunun motorunu kullanarak yaptığınız oyunları kafanıza göre satabileceğiniz anlamına gelmiyor. Kaynak kodların kullanım şartları aşağıdaki linki de verilmiş olan Github sayfasında var.

Keen Software House, kaynak kodların paylaşılmasının firmanın oyunu geliştirmeyi bırakacağı anlamına gelmediğinin sadece oyunculara daha fazla özgürlük vermek istediğinin altını çizdi ve kaynak kodları kullanılarak geliştirilen, kendi seçtikleri bir projeye 100,000 dolar destek olacaklarını belirtti.

Kaynak kodlara ve kullanım şartlarına şuradan ulaşabilirsiniz:
https://github.com/KeenSoftwareHouse/SpaceEngineers

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz