Sinema

Disney’in Bilim Kurgu Filmi Tomorrowland, Bugün Vizyonda (video)

22.05.2015

Disney’in yapımcılığını üstlendiği, beklenen fantastik bilim kurgu filmi Tomorrowland (Yarının Dünyası) bugün Türkiye'de vizyona girdi.

Aslında gerçekte Tomorrowland, Walt Disney tarafından Disneyland’in bir bölümü olarak 1955’de kuruldu. Kurulduğu zamanlarda insanlar, iyimser bir gelecek hayal ederken, zamanla bu gelecek karanlık bir bakış açısına dönüştü ve yazar/yapımcı Damon Lindelof, bu değişim sonucunda Tomorrowland'i senaryolaştırmaya karar verdi.

tomorrowland

Disney stüdyolarındaki bir dolapta, bir kutu bulunduğunu öğrenen Lindelof, kutuda, 1964 Fuarına ve Tomorrowland’e ilişkin fikirler içeren mektuplar, çeşitli tasarımlar, çizimler ve fotoğraflar buluyor. Kutunun içinde bulduklarından çok etkilenen Lindelof, Tomorrowland'in hikayesine girişiyor ve daha sonra yönetmen / yapımcı Brad Bird ve idari yapımcı Jeff Jensen ile birlikte bu hikakeyi geliştiriyor.

Filmde Britt Robertson ve George Clooney baş rollerde oynuyor ve filmin konusu kısaca şöyle; Sorunlu bir genç kız olan Casey Newton (Britt Robertson), kendisini tuhaf ve gelecekteki bir dünyaya taşıyan bir küçük yaka iğnesi bulur. Buna kimseyi inandıramaz, ama komşuları olan yalnız adam Frank Walker (George Clooney) bunun ne olduğunu biliyordur ve olaylar gelişir...

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz