Mobil

Lenovo’dan, Dokunmatik Projeksiyonlu Akıllı Telefon!

31.05.2015

Sanırım bu dokunmatik projeksiyon olayı, akıllı cihazların geleceği olacak.

Lenovo firması, konsept olarak tasarladığı yeni akıllı telefonunda, dokunmatik yansıtma yapabilen bir projeksiyon teknolojisi kullanmış. Henüz ortada çalışan bir telefon prototipi yok ama adamlar kafada bitirmiş işi :)

Smart Cast adı verilen akıllı telefon, dünyanın ilk serbest odaklı lazer projeksiyonuna sahip telefonu olmasıyla dikkat çekiyor. Smart Cast, standart DLP modül taşıyan Galaxy Beam serisine göre daha yüksek çözünürlük ve daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

lenovo-smart-cast

Konsept resimlerinden gördüğümüz kadarıyla, lazer projeksiyon, cihazın alt kısmına monte edilmiş. Standart kullanımda cihazı yatay poziyonda duvara yansıtma yaparak kullanabiliyorsunuz. Dokunmatik panel modunda ise, bu alt kısım dönüyor ve projeksiyon lambası bu kez size doğru bakar hale geliyor. Kamera yanında bulunan standı açarak telefonu ters dik pozisyona getiriyorsunuz ve dokunmatik paneli önünüzdeki yüzeye yansıtıyorsunuz.

Lenovo'nun bu konsepti ne zaman hayata geçireceği bilinmiyor fakat bu teknolojiyi kullanmayı amaçlayan cihazların sayısı artmaya başladığına göre, gelecekte projeksiyon teknolojisinin bir standart haline geldiğini görürsek şaşırmayın.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz