Teknoloji

Here ile Ne Duyacağınıza Siz Karar Verin! (video)

03.06.2015

Wuuu adamım! Bak bu gerçekten çok ilginç bir Kickstarter projesi olmuş. Hemen belirtelim, Here, müzik falan dinlemek için geliştirilmiş bir kulaklık değil. Tamamen günlük yaşantınızda kullanabileceğiniz bir ürün.

Fazla uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum. Kickstarter'da destek bekleyen aktif dinleme kulaklığı Here, akıllı telefonlar için geliştirilen uygulamasıyla beraber ilginç bir deneyim ortaya koyuyor. iOS ile Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletler için hazırlanan özel uygulamasıyla beraber çalışan Here, bu cihazlarla Bluetooth 4.0 LE teknolojisi üzerinden kablosuz olarak iletişim kuruyor. Teknik olarak 20-20,000 Hz frekans tepki aralığı, 8mm sürücü boyutu, MEMS mikrofon, 10 gram ağırlık ve şarj edilebilir lityum-iyon bataryasıyla 4 ila 6 saat arası kullanım süresi gibi detaylarla geliyor.

here-calisma-mantigi

Gelelim Here'ın ne işe yaradığına. Here, bildiğin gün içinde duyduğun sesleri süzerek sana dinletiyor. Bütün ayarlamaları uygulaması üzerinden sunan aktif dinleme kulaklığı, örneğin bir konser sırasında canlı ekolayzır ayarlaması (Baslar ya da vokal sesi artırma) yapabiliyor, aktif gürültü önleme sayesinde tren, metro, uçak ya da ofis ortamlarındaki uğultu olarak tabir edilen gürültüleri ortadan kaldırabiliyor ve çevredeki seslere ilginç efektler ekleyebiliyor! "Kulağınızın Instagram'ı" şeklinde tanıtılan cihaz, ön ayarlı filtreler barındırıyor.

here-gorsel

Geliştirilen özel algoritması sayesinde, belirlenen frekansları modifiye ederek kulağa ileten Here, 30 milisaniye gibi algılanamayacak seviyede bir gecikme süresine sahip.

Kickstarter üzerinde, toplam 250,000 dolar hedef belirlemiş olan Here, şu anda 166,648 dolar toplamış durumda ve en az 180 dolar bağış ile 2015 Aralık ayında elde edilebiliyor.

https://www.kickstarter.com/projects/dopplerlabs/here-active-listening-change-the-way-you-hear-the

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz