Mobil, Teknoloji, Yaşam

İlk Homekit Ürünleri Yakında Geliyor

04.06.2015

Apple, akıllı ev uygulamalarının (akıllı ev teknolojileri), iOS cihazlardan yönetilebilmesini sağlayan Homekit platformunu, geçen yıl düzenlenen WWDC 2014 etkinliğinde tanıtmıştı.

Homekit ürünleri için Apple'ın yazılımının kapladığı alanın büyük olması nedeniyle, üreticilerin üretim kısmında sıkıntılar yaşadığı ve bu nedenle tanıtım yapıldıktan ancak 1 yıl sonrasına ürünlerin hazırlanabildiği konuşuldu.

homekit-1

Homekit uyumlu ilk ürünler Insteon, Lutron, Elgato, Ecobee ve iHome firmaları tarafından üretiliyor. Insteon'un ürettiği Insteon Hub, evinizdeki akıllı eşyaları tek bir merkezden yönetiyor ve yönetme işlevini Homekit platformuna bırakıyor. Insteon Hub ürünü 149 dolar karşılığında satışa çıktı. Insteon+ uygulaması ise kısa süre sonra indirmeye sunulacak.

Lutron ise Caseta kablosuz aydınlatma sistemlerini HomeKit desteği ile güncelledi. Başlangıç seti 230 dolar fiyat etiketine sahip. Mevcut Caseta ürünlerine ise 119 dolarlık bir köprü ile Homekit desteği eklenebiliyor.

iHome firması, SmartPlug adında bir ürün geliştirdi. Bu ürünün akıllı özellikleri yok ama bir lambayı uzaktan yönetme imkanı veriyor ve gelecek hafta satışa çıkacak.

Elgato ise çevresel sensörlere odaklanıyor. Hava kalitesi, ısı, nem, basınç gibi değerleri ölçebilen bu sensörler artık Homekit uyumlu. Başlangıç fiyatı ise 80 dolar. Bazı sensörler kapı veya pencere açık olduğu zaman uyarı verebiliyor.

Ecobee firması akıllı termostatı, General Electric ise akıllı lambaları ile Homekit platformuna yaz sonlarında katılmış olacak.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz