Dizi, Kitap

Bilim Kurgu Efsanesi Hyperion, Dizi Oluyor!

13.06.2015

Artık televizyonlarda bilim kurgu dizi ve filmlerini sıklıkla görmeye alıştığımız şu dönemde, yapımcı firmalar da fırsatı kaçırmıyorlar haliyle. En son Isaac Asimov'un efsane roman serisi Vakıf (Foundation), dizi olmak üzere yola çıkmıştı ve şimdi de Dan Simmons’ın 1989'da yazılmış, Hugo ödüllü Hyperion romanı dizi olmaya hazırlanıyor.

SyFy, yapımcılığını Bradley Cooper, Graham King ve Todd Phillips’in üstleneceği, senaryosunu Broadwalk Empire dizisinde başarılı bir iş çıkarmış olan Itamar Moses'ın yazacağı dizi için kolları sıvadı.

Gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu romanlarından biri olan Hyperion'ı (okumamış olsam da) dizi olarak seyredecek olmak harika bir haber. Özellikle SyFy'ın bu iş için bir araya getirdiği yapım ekibi kalitesini konuşturursa, tadından yenmeyecek bir dizi bizleri bekliyor denebilir.

SyFy tarafından açıklanan özet şöyle: "Tüm galaksinin savaşta olduğu, kıyametin eşiğine yaklaşılmış bir dönemde geçen Hyperion, kendi hayatlarıyla ilgili sorulara cevap bulmak üzere yola çıkmış yedi yolcunun hikayesini anlatıyor. Her birinin içinde sönük bir umut ve korkunç bir sır var – öyle ki bunlardan biri galaksinin kaderini değiştirme gücüne bile sahip olabilir."

Heyecanla beklemekteyiz efendiiimmm...

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz