Donanım, Teknoloji

Gloveone ile Sanal Gerçekliğe Dokunun! (video)

14.06.2015

Teknoloji meraklılarının bildiği üzere artık sanal gerçeklik başlığı üretmek çok sıradan bir iş haline gelmiş durumda. Aklınıza gelebilecek her isim yapmış (bazen de yapmamış) firma, kendi sanal gerçeklik (virtual reality - VR) başlığını (gözlüğünü) üretir hale geldi.

NeuroDigital Technologies isimli bir firma da "sanal görüş var ama sanal dokunuş yok" demiş ve "dokunsal geribildirim" yapabilen Gloveone isimli sanal gerçeklik eldiveni projesine girişmişler.

gloveone-inside

Basit bir eldiven gibi görünen Gloveone, parmak uçlarına yerleştirilen çalıştırıcılar / sensörler ve merkeze konumlandırılan işlem birimiyle, sanal gerçeklik dünyasına dokunma hissini getiriyor. Gücünü, bilek bölümüne konumlandırılan li-po bataryası ile sağlayan ürün, sanal dünyadaki objelerin dokunularak hissedilmesine imkan tanıyor ve gerçekçiliği en üst seviyeye çıkarıyor.

Leap Motion gibi el hareketlerini algılayabilen cihazlar sayesinde sanal gerçeklik başlıkları olmadan da kullanılabilen Gloveone, Kickstarter'da koyduğu 150,000 dolarlık hedefin bitimine 25 gün kala 64,930 dolar toplamış durumda

Yapılacak en az 170 dolar bağış ile 2015 Aralık ayında elde edilebilen ürünün tanıtım videosunu seyrediverin gari.

https://www.kickstarter.com/projects/gloveone/gloveone-feel-virtual-reality

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz