Değişik, Yaşam

30 Haziran’da Saatler, 1 Saniye Geri Alınacak

22.06.2015

Haaah hadi bakalım, "Dünya, Güneş'e 1 cm daha yakın olsa neler neler olurdu" diye atıp tutanlar için geliyor! Bu arada cevap veriyorum önemli bir şey olmazdı ki zaten yaklaşıyor Dünya Güneş'e :)

International Earth Rotation and Reference Systems (IERS), yani dünyanın dönüşünü ve Güneş Sistemi etrafındaki rotasını hesaplayan uluslarası kuruluş, yaptığı açıklama ile 30 Haziran tarihinde, tüm dünyadaki saatlerin bir saniye geri alınacağını duyurdu.

Saatlerdeki değişikliğin sebebi olarak Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüşünün yavaşlamasını sebep gösteren yetkililer, 1972’den beri 25 defa 1 saniyelik geri alınma yapıldığını belirttiler.

Bunlar, bakıldığı zaman çok önemli değişimler olarak görünmeyebilir ama ilerleyen zamanlar için önemli sonuçlara sebep olabilecek değişimler. Şimdi diyeceksin "yazının girişinde başka konuşuyordun pis dönek!" diye ama ben Dünya'nın 1 cm daha yakın veya uzak olmasının şu an için bir şey farkettirmeyeceğini ve gelecek için de yalnızca bir olasılığın bulunduğunu ve çok büyük ihtimalle geleceği de etkilemeyeceğinden bahsediyordum ;)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz