Mobil

450 Dolarlık ZTE Axon, Galaxy S6’ya Kafa Tutuyor!

16.07.2015

Çin Halk Cumhuriyeti, son dönemde üretim işini iyice abartmış durumda ve eskiden sahip olduğumuz "Çin malı kalitesizdir" görüşünü tamamen yıkmak üzereler.

Çinli cep devi ZTE, yeni akıllı telefonu Axon ile Amerika'da daha çok tanınmak istiyor. 450 dolara satışa sunduğu yeni cep telefonunun tasarım ve teknik özellik olarak Samsung Galaxy S6'yla rekabet edecek ölçüde olduğunu iddia ediyor ve telefonun özelliklerine baktığımız zaman "hadi len oradan" diyemiyoruz açıkçası.

ZTE'nin Teknoloji Başkan Yardımcısı ve ZTE USA'nın Ortağı Jeff Yee'nin, "Marka üzerine değil, telefon üzerine odaklanıyoruz," sözleriyle tanıttığı Axon, ZTE'nin diğer 66 modelinden farklı olarak Çin'de tasarlanmayıp, tamamen Amerika pazarı için tasarlanmış.

zte-axon-camera

5.5 inç boyutunda ve 2560x1440 (QuadHD) çözünürlüğünde bir ekranı bulunan ZTE Axon, metalik bir tasarımla geliyor ve lacivert, altın ve gümüş renk seçeneklerinden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Qualcomm Snapdragon 810 işlemciye, 4 GB RAM'e, 32 GB dahili depolama kapasitesine ve 3000 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip akıllı telefon, Quick Charge 2.0 özelliği ile 30 dakikada yüzde 50 şarj imkanı da tanıyor ve 4G LTE bağlantı desteği de sunuyor.

Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışan Axon'un en dikkat çeken yanlarından biri ise ön yüzünde yer alan çift hoparlörleri. Bu hoparlörleriyleAmerika'da ilk Hi-Fi ses kalitesi sunan cep telefonu modeli olan ZTE Axon, özellikle bu yanıyla çok iddialı. Bu arada telefonun yine çift mikrofona sahip olduğunu da belirtelim.

ZTE Axon'un üzerindeki kameralardan da özellikle bahsetmek lazım. Arka yüzünde f/1.8 diyafram açıklığına sahip 13 megapiksel ve 2 megapiksel değerinde iki farklı kamera bulunuyor. 4K video kaydı da yapabilen arka kameranın yanı sıra ön yüzde ise 8 megapiksellik bir selfie kamerası kullanıcıları bekliyor.

ZTE'nin yeni güçlü cep telefonu modeli Axon, şu an için ZTE.com, Amazon, eBay ve Newegg üzerinden 450 dolardan satışa sunulmuş durumda.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz