Değişik, Donanım, Oyun

Çin’de Oyun Konsolu Yasakları Bitiyor!

27.07.2015

Yasaklar ülkesi olarak bilinen Çin Halk Cumhuriyeti, ilginç bir şekilde bir yasağı daha kaldırdı. Daha önce oyun konsolu satışlarıyla ilgili yasakların bulunduğu Çin’de, artık PlayStation 4, Xbox One ve Wii U konsolları resmi olarak satılabilecek.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, konsol üreticileri için bir duyuru yaptı ve Sony, Microsoft ve Nintendo’nun artık Çin'de resmi olarak satış yapabileceğini belirtti.

Konu hakkında şimdilik sadece Sony tarafından bir açıklama geldi. Satış yasağının kalkmasıyla beraber Çin’in, oyunlardaki bölgesel ve ülkesel performanslarının gelişeceği öngörülüyor. Eylül 2014’te Xbox One’a ve Mart 2015’te PlayStation 4’e ev sahipliği yapan Çin’de satışlar tam olarak resmi değildi ve bu satışlara her zaman izin verilmiyordu.

2000 yılında oyun konsolu yasağını getiren Çin, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin kötü etkileyeceğini düşünüyordu.

Tabi bu gelişme konsol satışlarını dünya genelinde etkileyecek bir gelişme. Bakalım Çin, en çok hangi konsola ilgi gösterecek. Anlaşılan o ki Sony'nin anında ağzının suyu akmış durumda :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz