İşletim Sistemi, Mobil

Firefox OS’in Fişi Çekildi!

09.12.2015

Mozilla'nın giriş seviyesi akıllı telefon pazarında varolma projesi olan Firefox OS, çıkışının üzerinden geçen 2.5 yılın ardından rafa kaldırılıyor.

Mozilla, 2012 yılında çok ucuz akıllı telefonlara imkan sağlayacak Boot to Gecko platformunu duyurmuş ve sonrasında bu sistemin ismini Firefox OS olarak değiştirmişti. HTML5 tabanlı olan Firefox OS platformu, üzerinde çalıştığı telefonların düşük özelliklerine göre gayet hızlı ve akıcı bir çalışma gösteriyordu.

Bugüne kadar 10 adet kadar Firefox OS ile birlikte gelen akıllı telefon piyasaya sürüldü. Ayrıca Hindistan'da 33$ seviyesinden bir Firefox OS tabanlı akıllı telefon satışa çıktı ancak beklenen ilgi gelmedi.

Firefox OS'in zor durumda kalmasının bir başka nedeni de Android işletim sisteminin, giriş seviyesi pazarda da etkili olmaya başlaması oldu. Android One'ın çıkışıyla beraber Firefox OS için kötü günler başlamıştı.

Artık piyasada yeni bir Firefox OS akıllı telefon göremeyeceğiz. Son birkaç aydır beklenen iptal kararı bugün resmiyete döküldü ve Mozilla'nın bağlantılı cihazlardan sorumlu başkan yardımcısı Ari Jaaksi, Firefox OS platformunu Nesnelerin İnterneti sektöründe kullanmak istediklerini dile getirdi.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz