İnternet

WordPress 4.4 Yayımlandı

09.12.2015

Dünyanın en çok kullanılan blog ve web sitesi platformu WordPress, bir süredir koruduğu sessizliği bozdu ve 4.4 sürümünü yayımladı.

WordPress yapımcılarının belirttiği üzere WordPress 4.4 ile gelen önemli yenilikler şöyle;

Responsive Görseller

Son dönemde internetin olmassa olmazı olan ve kendisini çalıştığı ortama göre (mobil, tablet veya pc gibi) ayarlayan görseller artık daha akılcı bir şekilde ele alınıyor.

Yirmi Onaltı Teması

Yeni varsayılan tema, Yirmi Onaltı, klasik blog tasarımına modern bir soluk getiriyor. Yirmi Onaltı her cihazda güzel görüntülenecek şekilde yapılandırıldı.

WordPress İçeriğinizi Gömün

Artık yazılar başka sitelere gömülebiliyor, hatta diğer WordPress sitelerine bile. Bir yazı bağlantısını düzenleyicinin içine atın ve anında bir gömme önizlemesi görüntüleyin.

Daha Çok Gömme Sağlayıcısı

Yazıların gömülebilmesinin yanı sıra WordPress 4.4 beş yeni Embed sağlayıcı ile geliyor: Cloudup, Reddit yorumları, ReverbNation, Speaker Deck ve VideoPress.

REST API altyapısı

REST API altyapısı çekirdeğe entegre edilmiş durumda, ki bu da WordPress geliştirmeleri konusunda yeni bir çağ demek. REST API geliştiriciler için WordPress üzerinden geliştirebilecekleri RESTful API kullanımı anlamına geliyor.

Terim Metası

Terimler artık meta verilerini destekliyor, aynı yazılar gibi. Daha fazla bilgi için add_term_meta(), get_term_meta() ve update_term_meta() belgelerini inceleyin.

Yorum Sorgu Geliştirmeleri

Yorum sorguları performansı iyileştirmek için önbellekleme becerisine kavuşuyor. WP_Comment_Query içindeki yeni argümanlar karmaşık yorum sorgularını basitleştiriyor.

Terim, Yorum ve Ağ Nesneleri

Yeni WP_Term, WP_Comment ve WP_Network nesneleri, kod içindeki terimleri, yorumları ve ağları daha kestirilebilir ve sezilebilir hale getiriyor.

http://www.wordpress.org/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz