Donanım

Bir Çubuk Bilgisayar da Zotac’tan Geliyor!

06.01.2016

Ya hacı ben bu USB Stick boyutundaki bilgisayarlara bayılıyorum ya! Hele ki böyle Windows'tur Linux'tür düzgün bir işletim sistemi olunca içerisinde yerim ben onu yerim!

Bilgisayar pazarında son dönemde yükselişe geçen çubuk bilgisayar olayına Zotac da el attı ve CES 2016 fuarında kendi ürettiği Zotac PC Stick bilgisayarını tanıttı.

zotac-pc-stick

HDMI portundan monitöre veya televizyona bağlayabildiğiniz ve gücünü Cherry Trail tabanlı yeni Intel Atom z5-Z8300 yonga setinden alan Zotac PC Stick, 1.8GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli işlemciye ve yanında 500MHz saat hızında çalışan Intel HD grafik birimine sahip. Bunların dışında 2 GB RAM, 32 GB (muhtemelen SSD) depolama kapasitesi, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve 10/100 Ethernet gibi özellikler yer alırken, çalışmak için gereken enerjiyi de microUSB üzerinden sağlıyor. Ek olarak gelen USB 2.0 bağlantısı ve microSD yuvası da unutulmamış.

Büyük ihtimalle Windows 10 işletim sistemi ile beraber gelecek olan Zotac PC Stick, 150 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz