Spor

ve Golden State Warriors, NBA Galibiyet Rekorunu Kırdı! (video)

14.04.2016

Eveeet sonunda olmasını istemediğim şey oldu ve Golden State Warriors, dün gece Memphis Grizzlies’i evinde mağlup ederek, 73-9 galibiyet sayısına ulaştı ve Chicago Bulls'un 1996-1997 sezonunda elde ettiği 72-10'luk rekoru kırmayı başardı.

Aslında bütün sezon boyunca çeşitli rekorları kıran Golden State Warriors, galibiyet rekorunu da kıracağını gösteriyordu zaten bizlere.

Aralık ayının ortasına kadar hiç yenilmeyen Warriors, bu sezon ligde sadece Milwaukee Bucks, Dallas Mavericks, Denver Nuggets, Detroit Pistons, Portland Trailblazers, Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs, Boston Celtics ve Minnesota Timberwolves’a mağlup oldu.

İnsanüstü bir oyun sergileyen Stephen Curry'e, başta Klay Thompson olmak üzere çok iyi eşlik eden takım arkadaşları bu rekorun gelmesini sağladılar. Gerçekten çok sağlam bir takım oyunu oynayan (hem hücumda hem  de savunmada) Golden State Warriors'ı tebrik ediyorum.

Umarım rekor için bu kadar kasmış olmaları, playoff döneminde takımı olumsuz anlamda etkilemez. Malum NBA'in Playoff dönemi her zaman sağlam geçer ve takımlar genelde son 2-3 maçta aslarını dinlendirirler.

Bu arada Warriors’ın bu rekoru kırmasıyla birlikte ilk tebrik rekorun eski sahibi Chicago Bulls'tan Twitter aracılığıyla geldi:

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz