Donanım, Eskiler

Commodore 64 Geri Dönüyor! (video)

17.04.2016

Hayatımın bir dönemine damga vuran, benim yaşlarımdaki bilgisayar tutkunlarının halen hastası olduğu Commodore 64 bilgisayarları, yenilenerek geri dönmeye hazırlanıyor!

Retro Games Ltd. adlı şirketin bir ürünü olan THE 64, Commodore 64’ün yeni nesil bağlantılarla yeniden tasarlanmış bir sürümü olarak karşımıza çıkıyor.

the-64

Orijinal C64'e göre daha küçük bir tasarıma sahip olan THE 64, sahip olduğu HDMI portu ile günümüzdeki TV veya monitörlere kolaylıkla bağlanabiliyor. Yine sahip olduğu SD kart yuvası, USB portları, mini-USB soketi gibi girişler ile günümüzde kullandığımız cihazlarla tam uyumlu olacak. Bunların yanında orijinal Commodore 64'te bulunan kartuş yuvasına da sahip.

THE 64 projesi dahilinde THE 64SX isimli bir de taşınabilir konsol geliyor. Bu cihaz da THE 64'ten bağımsız olarak üzerindeki LCD ekranı ile kendi başına çalışabilecek ve istenirse micro-HDMI çıkışı sayesinde bir TV ya da monitöre bağlanıp kullanılabilecek.

the-64-2

Proje, Indiegogo üzerinden bağış toplamaya çalışıyor ve projenin hayata geçmesi için 150 bin dolarlık bir hedef konmuş durumda. Şu an için 25,971 dolar toplanmış ve bağışların bitmesi için 1 ay süresi var. Muhtemelen başaracaklar ama siz de destek olmak istiyorsanız projenin Indiegogo linki aşağıda. THE 64'ün bağışçılara özel fiyatı 150 dolar olarak belirlenirken, taşınabilir cihaz da 170 dolardan satılıyor.

Retro Games eğer kampanya başarılı olursa, THE 64'ü 2016 yılı sonunda, THE 64SX'i ise 2017 Nisan ayında satışa sunmayı amaçlıyor.

https://www.indiegogo.com/projects/the-64-computer-and-handheld-console#/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz