Spor

NBA 2015-2016 Sezonunun Şampiyonu Cleveland Oldu!

20.06.2016

Way anasını adamım! NBA'de (Amerikan Basketbol Ligi) bomba gibi bir final serisi 7. maçı ile bu senenin şampiyonunu öğrendik.

Geçtiğimiz sene de final oynamış olan Cleveland Cavaliers ve Golden State Warriors takımlarının bir kez daha karşılaştığı final serisinde Steve Kerr'ün ne kadar iyi bir koç ve Kyrie Irving'in ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu anladık. LeBron'un isteyince neler yapabildiğini zaten biliyorduk.

Seriye çok kötü başlayan LeBron James ve Cleveland Cavaliers, ilk 4 maçta Golden State karşısında direnemediler ve seri 3-1'e geldi. Buraya kadar LeBron'u harika bir şekilde durdurmuş olan Golden State, bir hücum takımı olduğu kadar savunma takımı da olduğunu kanıtladı.

Herkes "Golden State bundan sonra şampiyonluğu bırakmaz" derken LeBron James uyandı ve istediği zaman bırak durdurmayı, yavaşlatılamaz bir oyuncu da olduğunu herkese gösterdi. Serinin 5. ve 6. maçlarında akıl aldı ve durumu 3-3'e getirdi.

Ezici Golden State başlangıcı ve LeBron James'in uyanışı sonrasında geldik serinin son maçı olan 7. maça. LeBron bu maça biraz tutuk başladı ve Cleveland da çok iyi yaptığı üçlük işini ilk yarıda neredeyse hiç yapamadı. 3. çeyrekte nihayet Cleveland'ın üçlük konusunu toparlaması ve Kyrie Irving'in inanılmaz oyunu ile maç tam heyecanlı haline ulaştı.

En fazla 8 sayı fark oluşmuş, kıran kırana geçen maçın son çeyreğinde LeBron'un oyunu kurma konusundaki ısrarı ve salak salak yaptığı birebir hücumlar yüzünden neredeyse maç gidiyordu ama Cleveland 4. çeyrek sonlarında gerçekten çok iyi savunma yaptı ve 3. çeyreğin kahramanı (aynı zamanda ilk yarıda da çok iyi oynamış olan) Kyrie Irving'in son 2 topu muhteşem kullanışı ile şampiyonluk geldi. Irving sondan bir önceki topta çok zor bir üçlük gönderdi ve son topta LeBron'a verdiği harika pas sonucunda LeBron faul almayı başardı.

Bir de Kevin Love'a bir parantez açmak lazım burada. Son maçta üçlükleri girmedi hiç ama gerçekten çok mücadele etti. Topladığı hücum rebaundları ve pota altı sayıları ile çok iş yaptı.

Herşeyin sonunda Cleveland Cavaliers maçı 93-89'luk bir skorla kazandı ve finallerin en değerli oyuncusu LeBron James seçildi. Eğer yalnızca bu son maç dikkate alınsaydı kesin olarak Kyrie Irving MVP olurdu ama.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz