Değişik, Mobil, Oyun

Pokemon Ararken Ceset Buldu!

09.07.2016

Pokemon Go resmen oyun dünyasına bomba gibi bir giriş yaptı. Ben şahsen oynamıyorum ama oyunla (genel olarak oyun) ilgili nereye baksam bir sürü insanın Pokemon Go ile ilgili yazdığı bir şeylere denk geliyorum.

Mobil olarak oynadığınız Pokemon Go'da gerçekten evin dışına çıkıp gerçek dünyada Pokemon karakterlerini, cep telefonunuzun kamerası ile bulup yakalamanız gerekiyor. Oyun daha Türkiye'de çıkışını yapmadığı halde olaylar bu şekilde ise Türkiye çıkışını yaptıktan sonra internetten biraz uzak durmakta fayda var diye düşünüyorum :)

Neyse konumuza gelelim; Amerika Birleşik Devletleri'nin Wyoming eyaleti'nde bulunan Riverton şehrinde yaşayan 19 yaşındaki Shayla Wiggins isminde bir genç kız, Pokemon Go oyununda karakter yakalamak için araştırma yaparken bir ceset buldu!

shayla-wiggins

KCWY News 13'ün haberine göre en sevdiği karakterin peşinde koşan genç kız, Big Wind Nehri kıyısında yürürken suda bir şey gördü ve bunu yakından inceleyince bir ceset olduğunu anlayan kız hemen polisi aradı. Tabi ki böyle yazıldığı gibi sakin sakin yapmadı olayı, kızcağızın açıklaması şöyle; "Çok kötü ağlayıp titriyordum çünkü çok korkunç bir durumdu!".

Büyük ihtimalle normal bir boğulma vakası diye adlandırılan olayda cesedin, kesin ölüm nedeni ve kimliğinin belirlenmesi için soruşturma sürüyor.

Bu arada oyunun resmen piyasaya çıktığı ABD ve Avustralya'da polis, Pokemon yakalamak için izinsiz olarak özel mülklere girilmemesi ve karşıdan karşıya geçerken telefona değil yola bakılması şeklinde uyarılar yayınlamış durumda.

Türkiye'de henüz resmi çıkışını yapmamış olan Pokemon Go, bazı yamalı APK sürümleri sayesinde ülkemizde de oynanabiliyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz