Donanım, Eskiler, Oyun

Nintendo NES Classic Edition, Çıktığı Gün Tükendi!

13.11.2016

Nintendo'nun 1983 yılında piyasaya sürdüğü ve oyun konsolu kavramının ilk parçası diyebileceğimiz Nintendo Entertainment System (NES - Family Computer - Famicom), küçültülmüş olarak 11 Kasım 2016 tarihinde tekrar piyasaya sürüldü sürülmesine ama şu anda satın alabileceğiniz bir tedarikçi kalmamış durumda.

Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition ismiyle, yanında 30 oyunla beraber piyasaya tekrar sürülen mini konsol, kısa sürede Amazon, BestBuy gibi birçok satış platformunda tükendi. Amazon'un açıklamasına göre cihaz, önümüzdeki hafta çok sınırlı miktarda tekrar satışa sunulacak ama kullanıcılar az sayıda stok tutulmasından çok şikayetçi olmuşlar.

Nintendo'nun böyle bir durumu önceden tahmin etmesi lazımdı aslında. NES konsolu Türkiye'de çok popüler olmayabilir ama zamanında Avrupa'da ve Amerika'da ortalığı kasıp kavurmuş olan bir konsol. Öyle ki; tüm dünyada 62 milyon adet satılmış olan bir konsoldan bahsediyoruz. Şimdi sen bu konsolu yeniden piyasaya sürüp, 60 dolar gibi mis gibi bir fiyattan satınca kapış kapış alınacağını nasıl düşünemiyorsun?

Tabi ki konsol piyasada bulunamadığı için kara borsa devreye girdi ve şu anda piyasada 60 doların çok üzerinde fiyatlarla satışı yapılıyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz